Be a Hostess
Back

KREMOWY DORSZ Z ZIEMNIAKAMI I SELEREM

Add to my recipes
total time
43 min
difficulty
average
preparation time
20 min
cooking time
23 min

Preparation steps

  1. Obierz selera oraz ziemniaki i pokrój je na kawałki. Ułoż je w Sicie Głębokim Micro Niezbędnika. Wlej 400 ml wody do Podstawy, włóż do niej Sito głębokie, przykryj i podgrzewaj w kuchence mikrofalowej nastawionej na moc 900 W przez 20 min. Odstaw na 5 minut do przestygnięcia.
  2. Połóż dorsza na Sicie Niskim. Postaw Sito niskie na Sicie głębokim i podgrzewaj w kuchence mikrofalowej nastawionej na 900 W przez 3 minuty. Odstaw na 5 minut do przestygnięcia.
  3. Rozdrobnij natkę pietruszki za pomocą Rozdrabniacza Plus, dodaj bułkę tartą, tarty parmezan i rozdrobnij ponownie
  4. Za pomocą Fusion – Praski do warzyw przetrzyj ziemniaki i seler. Dodaj masło, sól i pieprz. Następnie dodaj ugotowanego
  5. dorsza i wymieszaj z ziemniakami przy pomocy Neo Silikonowej Łyżki.

  6. Przed podaniem posyp danie zawartością Rozdrabniacza Plus.
Add to my recipes Print recipe

Ingredients

For 2 servings

  • 200 g korzenia selera
  • 400 g ziemniaków
  • 300 g dorsza
  • 1 gałązka natki pietruszki
  • 1 łyżka bułki tartej (ok. 15 ml)
  • 3 łyżki tartego Parmezanu (ok. 45 ml)
  • 20 g masła
  • Sól i pieprz
Odkryj nasze produkty w najnowszym katalogu Jesień Zima 2021 / 2022
Show me
Payment Methods
Shipping
Secure shopping
  • Fast delivery
  • Buyer Protection & data protection
  • Secure payment with SSL encryption