Bądź Gospodynią

Wybierz język

Wstecz

Kruche ciasteczka

Dodaj do moich przepisów
całkowity czas
1:12 godziny
trudność
łatwy
czas przygotowania
10 min
czas oczekiwania
40 min
Czas gotowania
22 min

Etapy przygotowania

  1. Utrzyj masło i cukier w Misce do ciasta Plus 2L. Dodaj ekstrakt waniliowy i wymieszaj dokładnie.
  2. Dodaj do masy drobno posiekane orzechy, mąkę i sól i mieszaj, aż uzyskasz spójne ciasto. Zamknij i wstaw do lodówki na 30 min.
  3. Rozgrzej piekarnik do temperatury 160°C.
  4. Wyjmij ciasto z lodówki. Porcjuj ciasto na kulki wielkości 15 ml / ±1 łyżka*. Każdą porcję ciasta ułóż na lekko naoliwionej blasze do pieczenia**.
  5. Piecz przez 20-22 minuty. Odstaw na 10 min.
  6. Opcjonalnie: Wsyp cukier puder do Miski do ciasta Plus 1l i każde lekko ciepłe ciasteczko obtocz w cukrze pudrze, aż do całkowitego pokrycia.

Dodatkowe informacje

WSKAZÓWKI:

* Użyj Multi Łyżki, aby zrobić równej wielkości ciasteczka w krótkim czasie!

** Silikonowa Mata Premium jest idealna do tego przepisu! Jeśli jej używasz, nie smaruj formy olejem ani tłuszczem.

Dodaj do moich przepisów Drukuj przepis
Składniki

Dla 20 porcji

  • 110 g masła niesolonego
  • 60 g cukru
  • 2 ml ekstraktu waniliowego
  • 60 g orzechów do wyboru (pekan, orzech włoski, migdał....)
  • 125 g mąki
  • soli
  • 30 g cukru pudru
Odkryj nasze produkty w najnowszym Katalogu Wiosna - Lato 2024
Pokaż
  • Szybka dostawa
  • Ochrona kupujących & ochrona danych
  • Bezpieczna płatność z szyfrowaniem SSL