Wstecz
KURCZAK NA SZYBKO Z SOSEM Z MASŁA ORZECHOWEGO
Etapy przygotowania
- Za pomocą SuperSonic Rozdrabniacza Extra wymieszać mleko kokosowe, masło orzechowe, curry, mleko, sól, pieprz i czosnek. Całość przelać do pojemnika Micro Nova 2,25l.
- Trawę cytrynową pokroić na pięciocentymetrowe kawałki, a kurczaka pokroić w paski. Dodać je do pojemnika Micro Nova 2,25l i dokładnie wymieszać za pomocą Neo Silikonowej Łyżki.
- Nałożyć pokrywkę do przechowywania na pojemnik Micro Nova i wstawić całość do lodówki na godzinę.
- Zdjąć pokrywkę do przechowywania i nałożyć pokrywkę do gotowania.
- Podgrzewać przez 17 minut w kuchence mikrofalowej ustawionej na moc 600 W. Po upływie połowy tego czasu zamieszać. Odstawić na 5 minut.
- Posypać posiekaną kolendrą. Podawać z ryżem.
Składniki
Dla 4 porcji
- 6 OSÓB
- 300 ml mleka kokosowego
- 125 g masła orzechowego
- 2 ml curry w proszku
- 50 ml mleka
- sól i pieprz
- 2 obrane ząbki czosnku
- 2 łodygi trawy cytrynowej (opcjonalnie)
- 750 g filetu z piersi kurczaka
- 4 gałązki kolendry