Be a Hostess
Back

Letnia Sałatka Brzoskwiniowa

Add to my recipes
total time
20 min
difficulty
easy
preparation time
10 min
cooking time
10 min

Przepis na soczystą sałatkę z brzoskwiniami, chrupiącymi grzankami i bekonem.

Preparation steps

  1. Pokrój brzoskwinie na ćwiartki i posmaruj oliwą z oliwek, posyp cukrem, odrobiną soli i pieprzu z obu stron.
  2. Kromkę chleba posmaruj oliwą i smaż z dwóch stron na patelni grillowej przez ok. 5 minut.
  3. Następnie grilluj brzoskwinie na grillowej patelni, aż brzoskwinie lekko zmiękną.
  4. Odcedź mozzarellę, umyj i wysusz sałatę oraz rukolę za pomocą Suszarki do sałat.
  5. Przygotowanie dressingu: rozpuść sól i cukier w occie balsamicznym, następnie dodaj oliwę i wszystko wymieszaj.
  6. Przełóż sałatę do miski Aloha 450 ml, rozłóż kulki mozzarelli i brzoskwinie, następnie pokrój kromkę w kostkę i dodaj do sałatki.
  7. Całość polej dressingiem i podawaj od razu.

Additional notes

Wskazówka: Masz ochotę na pożywniejszą wersję sałatki? Szynka parmeńska oraz grillowany boczek idealnie łączą się z powyższymi składnikami.

Add to my recipes Print recipe

Ingredients

For 4 servings

  • 2 brzoskwinie lub nektarynki
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 2 łyżeczki cukru
  • sól i pieprz do smaku
  • 125 g kulek mozzarelli
  • połowa zielonej i połowa czerwonej sałaty dębolistnej lub innej
  • 50 g rukoli
  • Dressing
  • 80 ml octu balsamicznego mango lub zwykłego
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka cukru
  • 100 ml oliwy z oliwek
Odkryj nasze produkty w najnowszym katalogu Jesień Zima 2021 / 2022
Show me
Payment Methods
Shipping
Secure shopping
  • Fast delivery
  • Buyer Protection & data protection
  • Secure payment with SSL encryption