Wstecz
LODOWE GOFRY BANANOWE Z CIASTECZKAMI
Etapy przygotowania
- W Supersonic Rozdrabniaczu Wysokim połączyć banany, sok z cytryny, cukier i jogurt na gładką masę.
- W Kuchciku Plus ubić śmietanę na sztywno. Przełożyć masę z Supersonic Rozdrabniacza Wysokiego do bitej śmietany, dodać pokruszone ciasteczka i delikatnie wymieszać przy pomocy Neo Silikonowej Łyżki.
- Rozłożyć masę bananową do każdego z wgłębień Silikonowych Gofrów. Mrozić przez co najmniej 8 godzin.
- Delikatnie wyjąć z formy i udekorować kawałkami czekolady. Aby lody miały idealną konsystencję należy wyjąć je z zamrażalnika 5 minut przed ich podaniem.
Dodatkowe informacje
Rada: Pojemnik do mrożenia 2.25l doskonale pasuje do formy Silikonowe Gofry i przygotowywania w niej mrożonych dań. Dla ułatwienia wypełniania formy Silikonowe Gofry, należy umieścić ją najpierw w Pojemniku do mrożenia 2,25l.
Składniki
Dla 4 porcji
- 150 g bananów
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- 40 g cukru
- 125 g jogurtu
- 100 ml gęstej śmietany
- 1 czekoladowe ciasteczko
- 50 g pokruszonej czekolady