Be a Hostess
Back

LODOWY SERNIK JAGODOWY

Add to my recipes
total time
11 min
difficulty
easy
preparation time
10 min

Preparation steps

  1. W dzbanku Candy Plus 2L, ubić za pomocą Neo Trzepaczki: żółtka z 50 g cukru przez ok. 1 minutę. Następnie dodać ser twarogowy i ponownie wymieszać.
  2. W Kuchciku,ubić białka jajek na sztywną pianę. Dodać pozostały cukier i ubijać jeszcze przez kilka sekund.
  3. Za pomocą Neo Silikonowej Łyżki delikatnie połączyć białka jaj z masą serową.
  4. Dodać dżem jagodowy i jagody, wymieszać wykonując tylko kilka obrotów Neo Silikonową Łyżką, tak aby zachować marmurkową fakturę. Wlać wszystko do formy Liliana, a następnie wstawić do zamrażarki na co najmniej 8 godzin.
  5. W celu łatwego wyjęcia lodów, użyj gąbki lub małego ręczniczka nasączonego ciepłą wodą, aby przetrzeć zewnętrzną stronę formy Liliany przez kilka sekund.

Additional notes

Wskazówka: Aby uzyskać najlepszą konsystencję lodów, należy wyciągnąć je z formy 10 minut przed podaniem.

Add to my recipes Print recipe

Ingredients

For 8 servings

  • 4 średnie jajka
  • 75 g cukru
  • 250 g sera twarogowego (do sernika)
  • 150 g dżem jagodowy
  • 125 g jagody (świeże lub mrożone)
Odkryj nasze produkty w najnowszym katalogu Wiosna Lato 2021
Show me
Payment Methods
Shipping
Secure shopping
  • Fast delivery
  • Buyer Protection & data protection
  • Secure payment with SSL encryption