
Wstecz
ŁOSOŚ Z MARCHEWKĄ I CUKINIĄ
Etapy przygotowania
- Umieścić startą marchewkę i cukinię w podstawie Jajecznego Garnuszka. Wlać sok pomarańczowy, lekko doprawić solą i pieprzem i dobrze wymieszać.
- Umieścić filet z łososia na wierzchu. Łososia polać oliwą z oliwek i lekko przyprawić solą i pieprzem.
- Nałożyć pokrywkę Jajecznego Garnuszka i wstawić do kuchenki mikrofalowej na 3 minuty i 30 sekund (moc 600W).
- Podawać od razu.

Składniki
Dla 1 porcji
- 80 g marchewka (starta)
- 70 g cukina lub kabaczek (starte)
- 125 g filet z łososia
- 3 łyżki soku pomarańczowego (45ml)
- 1 łyżka oliwy z oliwek (15ml)
- sól i pieprz