
Wstecz
MALINOWO-CZEKOLADOWE KRĄŻKI
Etapy przygotowania
- Nastaw piekarnik na 180˚C.
- Włóż masło do Micro Nova Dzbanka 1l i rozpuść je w kuchence mikrofalowej (600W, 1 minuta). Dodaj cukier i wymieszaj za pomocą Neo Trzepaczki Pionowej. Następnie dodaj mąkę migdałową, mąkę pszenną, sól i wymieszaj ponownie. Dodaj białka i mieszaj, aż do uzyskania jednolitej konsystencji. 60g malin pokrój na ćwiartki i za pomocą Neo Silikonowej Łyżki wymieszaj z masą w dzbanku.
- Formę Silikonowe Krążki umieść na zimnej kratce z piekarnika.
- Wypełnij formę masą z dzbanka i piecz przez około 20 minut.
- Odstaw krążki na 15 minut do ostygnięcia. Po tym czasie wyjmij krążki z formy.
- Wlej śmietanę do czystego Micro Nova Dzbanka 1l, przykryj i podgrzewaj przez 40 sekund w kuchence mikrofalowej (600W). Dodaj do śmietany pokruszoną czekoladę, odstaw na 1 minutę, a następnie mieszaj zawartość dzbanka, za pomocą Neo Trzepaczki Pionowej, aż do rozpuszczenia czekolady. Odrobinę gotowej czekolady ze śmietaną wlej w każdy otwór silikonowych krążków. Środki udekoruj maliną.
- Odstaw na godzinę, następnie podawaj.
Składniki
Dla 3 porcji
Krążki, 6 sztuk
- 100 g masła
- 75 g cukru
- 125 g mąki migdałowej
- 30 g mąki pszennej
- szczypta soli
- 3 białka
- 60 g malin
Dekoracja
- 60 ml śmietany 36%
- 60 g gorzkiej czekolady
- 6 malin