Be a Hostess
Back

MALINOWO-CZEKOLADOWE KRĄŻKI

Add to my recipes
total time
35 min
difficulty
average
preparation time
15 min
cooking time
20 min

Preparation steps

    1. Nastaw piekarnik na 180˚C.
    2. Włóż masło do Micro Nova Dzbanka 1l i rozpuść je w kuchence mikrofalowej (600W, 1 minuta). Dodaj cukier i wymieszaj za pomocą Neo Trzepaczki Pionowej.  Następnie dodaj mąkę migdałową, mąkę pszenną, sól i wymieszaj ponownie. Dodaj białka i mieszaj, aż do uzyskania jednolitej konsystencji. 60g malin pokrój na ćwiartki i za pomocą Neo Silikonowej Łyżki wymieszaj z masą w dzbanku.
    3. Formę Silikonowe Krążki umieść na zimnej kratce z piekarnika.
    4. Wypełnij formę masą z dzbanka i piecz przez około 20 minut.
    5. Odstaw krążki na 15 minut do ostygnięcia. Po tym czasie wyjmij krążki z formy.
    6. Wlej śmietanę do czystego Micro Nova Dzbanka 1l, przykryj i podgrzewaj przez 40 sekund w kuchence mikrofalowej (600W). Dodaj do śmietany pokruszoną czekoladę, odstaw na 1 minutę, a następnie mieszaj zawartość dzbanka, za pomocą Neo Trzepaczki Pionowej, aż do rozpuszczenia czekolady. Odrobinę gotowej czekolady ze śmietaną wlej w każdy otwór silikonowych krążków. Środki udekoruj maliną.
    7. Odstaw na godzinę, następnie podawaj.

     

Add to my recipes Print recipe

Ingredients

For 3 servings

  • Krążki, 6 sztuk
  • 100g masła
  • 75g cukru
  • 125g mąki migdałowej
  • 30g mąki pszennej
  • Szczypta soli
  • 3 białka
  • 60g malin
  •  
  • Dekoracja
  • 60ml śmietany 36%
  • 60g gorzkiej czekolady
  • 6 malin
Odkryj nasze produkty w najnowszym katalogu Jesień Zima 2021 / 2022
Show me
Payment Methods
Shipping
Secure shopping
  • Fast delivery
  • Buyer Protection & data protection
  • Secure payment with SSL encryption