Bądź Gospodynią

Wybierz język

Wstecz

MALINOWO-CZEKOLADOWE KRĄŻKI

Dodaj do moich przepisów
całkowity czas
35 min
trudność
średni
czas przygotowania
15 min
Czas gotowania
20 min

Etapy przygotowania

  1. Nastaw piekarnik na 180˚C.
  2. Włóż masło do Micro Nova Dzbanka 1l i rozpuść je w kuchence mikrofalowej (600W, 1 minuta). Dodaj cukier i wymieszaj za pomocą Neo Trzepaczki Pionowej.  Następnie dodaj mąkę migdałową, mąkę pszenną, sól i wymieszaj ponownie. Dodaj białka i mieszaj, aż do uzyskania jednolitej konsystencji. 60g malin pokrój na ćwiartki i za pomocą Neo Silikonowej Łyżki wymieszaj z masą w dzbanku.
  3. Formę Silikonowe Krążki umieść na zimnej kratce z piekarnika.
  4. Wypełnij formę masą z dzbanka i piecz przez około 20 minut.
  5. Odstaw krążki na 15 minut do ostygnięcia. Po tym czasie wyjmij krążki z formy.
  6. Wlej śmietanę do czystego Micro Nova Dzbanka 1l, przykryj i podgrzewaj przez 40 sekund w kuchence mikrofalowej (600W). Dodaj do śmietany pokruszoną czekoladę, odstaw na 1 minutę, a następnie mieszaj zawartość dzbanka, za pomocą Neo Trzepaczki Pionowej, aż do rozpuszczenia czekolady. Odrobinę gotowej czekolady ze śmietaną wlej w każdy otwór silikonowych krążków. Środki udekoruj maliną.
  7. Odstaw na godzinę, następnie podawaj.
Dodaj do moich przepisów Drukuj przepis
Składniki

Dla 3 porcji

    Krążki, 6 sztuk

    • 100 g masła
    • 75 g cukru
    • 125 g mąki migdałowej
    • 30 g mąki pszennej
    • szczypta soli
    • 3 białka
    • 60 g malin

    Dekoracja

    • 60 ml śmietany 36%
    • 60 g gorzkiej czekolady
    • 6 malin
    Odkryj nasze produkty w najnowszym Katalogu Wiosna - Lato 2024
    Pokaż
    • Szybka dostawa
    • Ochrona kupujących & ochrona danych
    • Bezpieczna płatność z szyfrowaniem SSL