Bądź Gospodynią

Wybierz język

Wstecz

Malinowo-kokosowe kulki energetyczne

Dodaj do moich przepisów
całkowity czas
27 min
trudność
łatwy
czas przygotowania
15 min
czas oczekiwania
10 min
Czas gotowania
2 min

Etapy przygotowania

  1. Umieść pozbawione pestek daktyle w Micro Nova Dzbanku 1 L lub w misce przystosowanej do kuchenki mikrofalowej i napełnij wodą, aż daktyle będą przykryte. Podgrzewaj w kuchence mikrofalowej przez 2 minuty z mocą 900 W. Odstaw na 5 minut lub do momentu, aż daktyle zmiękną.
  2. Umieść płatki owsiane w SuperSonic Rozdrabniaczu Extra wyposażonym w ostrze. Przykryj i pociągaj za sznurek aż do całkowitego rozdrobnienia. Dodaj mrożone maliny, przykryj i pociągnij za sznurek, aż dobrze się połączą. Przełóż do osobnej miski.
  3. Odsącz daktyle i dodaj do podstawy rozdrabniacza. Przykryj i pociągnij za sznurek, aż daktyle zostaną posiekane.
  4. Dodaj malinową mieszankę płatków owsianych z powrotem do rozdrabniacza, wraz ze zmielonym siemieniem lnianym i mąką kokosową. Przykryj i pociągnij za przewód, aż składniki dobrze się połączą. Zdejmij pokrywę i ostrze, a następnie wymieszaj silikonową szpatułką (np. Neo Silikonową Łyżką), do całkowitego połączenia. Odstaw na 5 minut.
  5. Umieść wiórki kokosowe w małej misce.
  6. Za pomocą łyżki stołowej nabierz malinową mieszankę daktylową i uformuj kulkę, tocząc ją w dłoniach. Następnie obtoczyć kulkę w wiórkach kokosowych, aż do całkowitego pokrycia. Umieść w pojemniku i powtórz czynność z pozostałą masą.
  7. Przechowuj w lodówce lub zabierz ze sobą w podróż w The Ultimate Silikonowej Torbie Małej 540ml.
Dodaj do moich przepisów Drukuj przepis
Składniki

Dla 15 porcji

  • 75 g daktyli bez pestek
  • 100 g płatków owsianych
  • 100 g malin mrożonych
  • 25 g zmielonego siemienia lnianego
  • 30 ml mąki kokosowej
  • 20 g wiórków kokosowych
Odkryj nasze produkty w najnowszym Katalogu Jesień - Zima 2024/25
Pokaż
  • Szybka dostawa
  • Ochrona kupujących & ochrona danych
  • Bezpieczna płatność z szyfrowaniem SSL