Bądź Gospodynią

Wybierz język

Wstecz

Marchewkowe jajeczka z kremowym serkiem

Dodaj do moich przepisów
całkowity czas
1:10 godziny
trudność
łatwy
czas przygotowania
30 min
czas oczekiwania
10 min
Czas gotowania
30 min

Etapy przygotowania

  1. Nastaw piekarnik na 180˚C bez termoobiegu.
  2. Umyj i obierz marchewki. Zetrzyj je za pomocą NEO Tarki.
  3. W Candy Plus 1,25l wymieszaj mąkę, brązowy cukier, proszek do pieczenia, cynamon, imbir, sól, olej i jajka za pomocą NEO Trzepaczki Pionowej, aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Dodaj starte marchewki i wymieszaj ponownie.
  4. Silikonowy Kokon ułóż na zimnej kratce z piekarnika. Zawartość Candy Plus 1,25l nałóż po równo do wgłębień silikonowej formy.
  5. Umieść kratkę wraz z Silikonowym Kokonem na dolnej półce piekarnika i piecz przez około 30 minut. Odstaw na 10 minut do ostygnięcia, następnie wyjmij upieczoną masę z formy.
  6. W czystym Candy Plus 1,25l wymieszaj serek śmietankowy z cukrem pudrem i ekstraktem waniliowym za pomocą NEO Trzepaczki Pionowej. Dodaj roztopione masło i wymieszaj ponownie.
  7. Za pomocą Amazing Noża Ząbkowanego Uniwersalnego przekrój w poprzek połówki marchewkowych jajeczek. Na spody nałóż serek śmietankowy i przykryj górną częścią.
    Gotowe jajeczka udekoruj kremowym serkiem.
Dodaj do moich przepisów Drukuj przepis
Składniki

Dla 8 porcji

  • 150 g marchewek
  • 100 g mąki
  • 75 g brązowego cukru
  • 0.5 łyżeczka proszku do pieczenia (± 2 ml)
  • 1 łyżeczka cynamonu (± 5 ml)
  • 1 łyżeczka imbiru w proszku (± 5 ml)
  • soli
  • 75 ml oleju słonecznikowego lub rzepakowego
  • 2 jajka (średniej wielkości)
  • 100 g serka śmietankowego
  • 0.5 łyżeczka łyżeczki ekstraktu waniliowego
  • 100 g cukru pudru
  • 50 g masła, roztopionego
Odkryj nasze produkty w najnowszym Katalogu Jesień - Zima 2024/25
Pokaż
  • Szybka dostawa
  • Ochrona kupujących & ochrona danych
  • Bezpieczna płatność z szyfrowaniem SSL