Bądź Gospodynią

Wybierz język

Wstecz

MINI BEZY

Dodaj do moich przepisów
całkowity czas
2:15 godziny
trudność
średni
czas przygotowania
15 min
czas oczekiwania
45 min
Czas gotowania
1:15 godziny

Etapy przygotowania

  1. Wyjąć kratkę z piekarnika i podgrzać go do 110°C bez konwekcji.
  2. Do Kuchcika Plus dodać białka jajka i sok z cytryny, przykryć i ubić na biegu I tylko do delikatnego spieniania.
  3. Używając połowy cukru, dodawaj jednorazowo po 2 łyżki i ubijaj aż do uzyskania sztywnej piany.
  4. Przełączyć na bieg II i dodawać powoli, po dwie łyżki pozostałego cukru, aż do połączenia z pianą.
  5. Dodać skrobię kukurydzianą i ekstrakt waniliowy i powoli mieszać.
  6. Umieścić Silikonową Matę Premium na zimnej kratce z piekarnika.
  7. Używając łyżki lub Dekoratora Tuba, umieścić 9 równych porcji na macie. Uformować każda z nich w kształcie gniazdka z wgłębieniem w środku.
  8. Kratkę włożyć do piekarnika i piec przez 1h 15 min. Nie otwierać drzwi piekarnika podczas pieczenia.
  9. Wyłączyć piekarnik i pozostawić w piekarniku na 45 minut.
  10. Udekorować bezy bitą śmietaną i świeżymi owocami. Podawać natychmiast.
Dodaj do moich przepisów Drukuj przepis
Składniki

Dla 9 porcji

  • 3 białka (w temperaturze pokojowej)
  • 1 ml soku z cytryny
  • 100 g cukru (podzielonego na dwie porcje)
  • 10 ml skrobii kukurydzianej
  • 5 ml ekstraktu waniliowego
  • Bita śmietana i świeże owoce do serwowania
Odkryj nasze produkty w najnowszym Katalogu Jesień - Zima 2024/25
Pokaż
  • Szybka dostawa
  • Ochrona kupujących & ochrona danych
  • Bezpieczna płatność z szyfrowaniem SSL