Wstecz
MINI BEZY
Etapy przygotowania
- Wyjąć kratkę z piekarnika i podgrzać go do 110°C bez konwekcji.
- Do Kuchcika Plus dodać białka jajka i sok z cytryny, przykryć i ubić na biegu I tylko do delikatnego spieniania.
- Używając połowy cukru, dodawaj jednorazowo po 2 łyżki i ubijaj aż do uzyskania sztywnej piany.
- Przełączyć na bieg II i dodawać powoli, po dwie łyżki pozostałego cukru, aż do połączenia z pianą.
- Dodać skrobię kukurydzianą i ekstrakt waniliowy i powoli mieszać.
- Umieścić Silikonową Matę Premium na zimnej kratce z piekarnika.
- Używając łyżki lub Dekoratora Tuba, umieścić 9 równych porcji na macie. Uformować każda z nich w kształcie gniazdka z wgłębieniem w środku.
- Kratkę włożyć do piekarnika i piec przez 1h 15 min. Nie otwierać drzwi piekarnika podczas pieczenia.
- Wyłączyć piekarnik i pozostawić w piekarniku na 45 minut.
- Udekorować bezy bitą śmietaną i świeżymi owocami. Podawać natychmiast.
Składniki
Dla 9 porcji
- 3 białka (w temperaturze pokojowej)
- 1 ml soku z cytryny
- 100 g cukru (podzielonego na dwie porcje)
- 10 ml skrobii kukurydzianej
- 5 ml ekstraktu waniliowego
- Bita śmietana i świeże owoce do serwowania