Bądź Gospodynią

Wybierz język

Wstecz

MINI PIZZA MARGHERITA

Dodaj do moich przepisów
całkowity czas
40 min
trudność
łatwy
czas przygotowania
10 min
Czas gotowania
30 min

Etapy przygotowania

  1. Piec rozgrzać do temperatury 200°C z użyciem konwekcji.
  2. Na Patelni 30cm z Kolekcji Kulinarnej Cottage, podgrzać oliwę z oliwek na średnim ogniu.
  3. Używając Fusion Mini Spiralki z końcówką do spaghetti, zrobić spaghetti z ziemniaków, a następnie przełożyć je na rozgrzaną oliwę. Przyprawić ziemniaki granulowanym czosnkiem, solą i pieprzem. Smażyć do momentu aż będą miękkie i lekko brązowe, ok. 10 minut, a następnie przełożyć do miski Maximilian 2,75l.
  4. Dodać roztrzepane jajko do ziemniaczanego makaronu i podrzucać do czasu połączenia się składników.
  5. Zawartość miski ułożyć w dwóch równych porcjach ponownie na patelni. Włożyć do piekarnika i piec przez 15 min. lub do momentu, gdy krawędzie będą złotobrązowe.
  6. Wyjąć patelnię z piekarnika za pomocą Silikonowych Rękawic. Na wierzchu każdej mini pizzy rozsmarować równomiernie sos i posypać serem mozzarella. Włożyć z powrotem do piekarnika na 5 min. lub do czasu, aż ser będzie stopiony.
  7. Ozdobić pizze bazylią i parmezanem.
    Podawać natychmiast.

Dodatkowe informacje

Wskazówka: Żeby zrobić jedną dużą pizzę, wyłóż całą zawartość na patelnię!

 

Uwaga: Jeśli nie używasz Patelni z Kolekcji Kulinarnej Cottage, upewnij się, że twoja patelnia jest przystosowana do używania w piekarniku!

Jeśli nie masz pieca konwekcyjnego, zwiększ temperaturę piekarnika do 220°C.

 

Dodaj do moich przepisów Drukuj przepis
Składniki

Dla 1 porcji

  • 7 ml oliwy z oliwek
  • 2 małe ziemniaki, obrane
  • 2 ml granulowanego czosnku
  • Sól i pieprz
  • 1 jajko (roztrzepane)
  • 60 ml sosu do pizzy
  • 30 g rozdrobnionego sera mozzarella
  • 2 listki bazylii (drobno pokrojone)
  • Ser parmezan (do podawania)
Odkryj nasze produkty w najnowszym Katalogu Wiosna - Lato 2024
Pokaż
  • Szybka dostawa
  • Ochrona kupujących & ochrona danych
  • Bezpieczna płatność z szyfrowaniem SSL