Be a Hostess
Back

MINI PIZZA MARGHERITA

Add to my recipes
total time
40 min
difficulty
easy
preparation time
10 min
cooking time
30 min

Preparation steps

  1. Piec rozgrzać do temperatury 200°C z użyciem konwekcji.
  2. Na Patelni 30cm z Kolekcji Kulinarnej Cottage, podgrzać oliwę z oliwek na średnim ogniu.
  3. Używając Fusion Mini Spiralki z końcówką do spaghetti, zrobić spaghetti z ziemniaków, a następnie przełożyć je na rozgrzaną oliwę. Przyprawić ziemniaki granulowanym czosnkiem, solą i pieprzem. Smażyć do momentu aż będą miękkie i lekko brązowe, ok. 10 minut, a następnie przełożyć do miski Maximilian 2,75l.
  4. Dodać roztrzepane jajko do ziemniaczanego makaronu i podrzucać do czasu połączenia się składników.
  5. Zawartość miski ułożyć w dwóch równych porcjach ponownie na patelni. Włożyć do piekarnika i piec przez 15 min. lub do momentu, gdy krawędzie będą złotobrązowe.
  6. Wyjąć patelnię z piekarnika za pomocą Silikonowych Rękawic. Na wierzchu każdej mini pizzy rozsmarować równomiernie sos i posypać serem mozzarella. Włożyć z powrotem do piekarnika na 5 min. lub do czasu, aż ser będzie stopiony.
  7. Ozdobić pizze bazylią i parmezanem.
    Podawać natychmiast.

Additional notes

Wskazówka: Żeby zrobić jedną dużą pizzę, wyłóż całą zawartość na patelnię!

 

Uwaga: Jeśli nie używasz Patelni z Kolekcji Kulinarnej Cottage, upewnij się, że twoja patelnia jest przystosowana do używania w piekarniku!

Jeśli nie masz pieca konwekcyjnego, zwiększ temperaturę piekarnika do 220°C.

 

Add to my recipes Print recipe

Ingredients

For 1 servings

  • 7 ml oliwy z oliwek
  • 2 małe ziemniaki, obrane
  • 2 ml granulowanego czosnku
  • Sól i pieprz
  • 1 jajko (roztrzepane)
  • 60 ml sosu do pizzy
  • 30 g rozdrobnionego sera mozzarella
  • 2 listki bazylii (drobno pokrojone)
  • Ser parmezan (do podawania)
Odkryj nasze produkty w najnowszym katalogu Jesień Zima 2021 / 2022
Show me
Payment Methods
Shipping
Secure shopping
  • Fast delivery
  • Buyer Protection & data protection
  • Secure payment with SSL encryption