Be a Hostess
Back

MINI PIZZE PAJĄKI

Add to my recipes
total time
51 min
difficulty
average
preparation time
30 min
cooking time
20 min

Fantastyczna przystawka na Halloween!

Preparation steps

  1. W Misce 300ml z Serii Świeża Czwórka wymieszaj drożdże z wodą, za pomocą Klik Klak Trzepaczki.
  2. Do Miski Maximilian 2,75 l dodaj mąkę, oliwę z oliwek, sól, cukier oraz wodę z drożdżami. Wymieszaj wszystko za pomocą Neo Silikonowej Łyżki, a następnie ugniataj ciasto aż zacznie odchodzić od miski. Dodaj odrobinę mąki jeśli zajdzie taka potrzeba. Zamknij miskę i odłóż ciasto na około 30 minut do wyrośnięcia.
  3. Nastaw piekarnik na 220˚C.
  4. Podziel ciasto na 16 porcji. Ugniataj każdą porcję i wyrób z niej placki o szerokości około 6-7 cm. Gotowe Mini Pizze ułóż na Silikonowej Macie Premium umieszczonej na zimnej kratce z piekarnika.
  5. Na każdą Mini Pizzę nałóż odrobinę sosu pomidorowego.
  6. Rozdrobnij mozzarellę i rozłóż równomiernie na Mini Pizzach.
  7. Przekrój 8 oliwek w poprzek (tak by utworzyły ciała pająków). Pokrój 8 oliwek na plasterki tak by mieć głowy pająków. Ułóż pokrojone oliwki na Mini Pizzach, a następnie pozostałe oliwki pokrój na plasterki tak by utworzyły nogi pająków.
  8. Piecz przez około 20 minut, a następnie odstaw na kilka minut by przestygły.
Add to my recipes Print recipe

Ingredients

For 8 servings

  • 15 g świeżych drożdży
  • 125 ml cieplej wody
  • 200 g mąki pszennej
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka cukru
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 70 g sera mozzarella
  • 32 czarne oliwki
Odkryj nasze produkty w najnowszym katalogu Wiosna Lato 2021
Show me
Payment Methods
Shipping
Secure shopping
  • Fast delivery
  • Buyer Protection & data protection
  • Secure payment with SSL encryption