Bądź Gospodynią

Wybierz język

Wstecz

MINI PIZZE PAJĄKI

Dodaj do moich przepisów
całkowity czas
1:20 godziny
trudność
średni
czas przygotowania
30 min
czas oczekiwania
30 min
Czas gotowania
20 min

Fantastyczna przystawka na Halloween!

Etapy przygotowania

  1. W Misce 300ml z Serii Świeża Czwórka wymieszaj drożdże z wodą, za pomocą Klik Klak Trzepaczki.
  2. Do Miski Maximilian 2,75 l dodaj mąkę, oliwę z oliwek, sól, cukier oraz wodę z drożdżami. Wymieszaj wszystko za pomocą Neo Silikonowej Łyżki, a następnie ugniataj ciasto aż zacznie odchodzić od miski. Dodaj odrobinę mąki jeśli zajdzie taka potrzeba. Zamknij miskę i odłóż ciasto na około 30 minut do wyrośnięcia.
  3. Nastaw piekarnik na 220˚C.
  4. Podziel ciasto na 16 porcji. Ugniataj każdą porcję i wyrób z niej placki o szerokości około 6-7 cm. Gotowe Mini Pizze ułóż na Silikonowej Macie Premium umieszczonej na zimnej kratce z piekarnika.
  5. Na każdą Mini Pizzę nałóż odrobinę sosu pomidorowego.
  6. Rozdrobnij mozzarellę i rozłóż równomiernie na Mini Pizzach.
  7. Przekrój 8 oliwek w poprzek (tak by utworzyły ciała pająków). Pokrój 8 oliwek na plasterki tak by mieć głowy pająków. Ułóż pokrojone oliwki na Mini Pizzach, a następnie pozostałe oliwki pokrój na plasterki tak by utworzyły nogi pająków.
  8. Piecz przez około 20 minut, a następnie odstaw na kilka minut by przestygły.
Dodaj do moich przepisów Drukuj przepis
Składniki

Dla 8 porcji

  • 15 g świeżych drożdży
  • 125 ml cieplej wody
  • 200 g mąki pszennej
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 0.5 łyżeczka soli
  • 0.5 łyżeczka cukru
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 70 g sera mozzarella
  • 32 czarne oliwki
Odkryj nasze produkty w najnowszym katalogu Jesień-Zima 2023/24
Pokaż
  • Szybka dostawa
  • Ochrona kupujących & ochrona danych
  • Bezpieczna płatność z szyfrowaniem SSL