Wstecz
Mini quiche z kremowym serem i czerwoną papryką
Etapy przygotowania
- Rozgrzej piekarnik do temperatury 190°C, w razie potrzeby wyjmując ruszt piekarnika.
- Zetrzyj ser za pomocą Tarki Grate N Store.
- Obierz czerwoną paprykę, a następnie pokrój ją w drobną kostkę.
- Umieść formę do pieczenia Silikonowe Babeczki na zimnym ruszcie piekarnika lub metalowej blasze do pieczenia.
Podziel starty ser pomiędzy wszystkie wgłębienia, a następnie dodaj pokrojoną w kostkę paprykę. - W Shakerze Plus 600ml dodaj pozostałe składniki. Umieść wkład i pokrywę na shakerze, a następnie dobrze wstrząśnij.
- Równomiernie wlej zawartość shakera do wgłębień Silikonowych Babeczek.
- Umieść ruszt na najniższym poziomie piekarnika i piecz przez 25-27 minut.
- Odstaw na 10 minut przed wyjęciem z formy.
Składniki
Dla 6 porcji
- 1 czerwona papryka (±250 g
- 70 g sera (Emmental, Parmezan)
- 100 ml mleka (pełnego lub półtłustego)
- 100 ml gęstej śmietany
- 45 ml skrobi kukurydzianej (±3 łyżki)
- 3 średnie jajka
- 2 ml suchego tymianku (±½ łyżeczki)
- Sól i pieprz