Bądź Gospodynią

Wybierz język

Wstecz

Mini quiche z kremowym serem i czerwoną papryką

Dodaj do moich przepisów
całkowity czas
43 min
trudność
łatwy
czas przygotowania
15 min
Czas gotowania
27 min

Etapy przygotowania

  1. Rozgrzej piekarnik do temperatury  190°C, w razie potrzeby wyjmując ruszt piekarnika.
  2. Zetrzyj ser za pomocą Tarki Grate N Store.
  3. Obierz czerwoną paprykę, a następnie pokrój ją w drobną kostkę.
  4. Umieść formę do pieczenia Silikonowe Babeczki na zimnym ruszcie piekarnika lub metalowej blasze do pieczenia.
    Podziel starty ser pomiędzy wszystkie wgłębienia, a następnie dodaj pokrojoną w kostkę paprykę.
  5. W Shakerze Plus 600ml dodaj pozostałe składniki. Umieść wkład i pokrywę na shakerze, a następnie dobrze wstrząśnij.
  6. Równomiernie wlej zawartość shakera do wgłębień Silikonowych Babeczek.
  7. Umieść ruszt na najniższym poziomie piekarnika i piecz przez 25-27 minut.
  8. Odstaw na 10 minut przed wyjęciem z formy.
Dodaj do moich przepisów Drukuj przepis

Składniki

Dla 6 porcji

  • 1 czerwona papryka (±250 g
  • 70 g sera (Emmental, Parmezan)
  • 100 ml mleka (pełnego lub półtłustego)
  • 100 ml gęstej śmietany
  • 45 ml skrobi kukurydzianej (±3 łyżki)
  • 3 średnie jajka
  • 2 ml suchego tymianku (±½ łyżeczki)
  • Sól i pieprz
Odkryj nasze produkty w najnowszym katalogu Jesień-Zima 2023/24
Pokaż
Metoda płatności
Wysyłka
Bezpieczne zakupy
  • Szybka dostawa
  • Ochrona kupujących & ochrona danych
  • Bezpieczna płatność z szyfrowaniem SSL