
Wstecz
MROŻONE GOFRY TRUSKAWKOWO-BANANOWE
Etapy przygotowania
- Umyć truskawki i usunąć z nich szypułki.
- Banany obrać i pokroić.
- Za pomocą SuperSonic Rozdrabniacza Extra wymieszać truskawki, banany, cukier i sok z cytryny na jednolitą konsystencję.
- Formę Silikonowe Gofry umieścić na pokrywce Pojemnika do mrożenia 2,25 l.
- Zawartość SuperSonic Rozdrabniacza Extra przelać do formy.
- Wstawić do zamrażarki na co najmniej 12 godzin.
- Przed podaniem udekorować gofry bitą śmietaną, nakładaną przy pomocy Dekoratora Tuba.

Składniki
Dla 4 porcji
- 250 g truskawek
- 2 banany
- 75 g cukru
- 1 łyżeczka soku z cytryny (± 5 ml)
- 200 ml słodkiej bitej śmietany