Bądź Gospodynią

Wybierz język

Wstecz

Muffinki mac&cheese

Dodaj do moich przepisów
całkowity czas
45 min
trudność
łatwy
czas przygotowania
5 min
Czas gotowania
40 min

Wyrazisty cheddar i aromatyczny ser szwajcarski nadadzą muffinom wyjątkowego charakteru, który sprawi, że każdy będzie wracał po dokładkę!

Etapy przygotowania

  1. Wyjmij kratkę z piekarnika i umieść na niej formę Silikonowe Babeczki.
  2. Nagrzej piekarnik do 190°C (bez termoobiegu).
  3. Gotuj makaron 2 razy dłużej, niż podano na opakowaniu. Odcedź makaron.
  4. Gdy makaron jest jeszcze ciepły, połącz wszystkie składniki i mieszaj, aż do połączenia wszystkich składników.
  5.  Napełnij każde wgłębienie w formie ciastem muffinkowym.
  6. Piecz przez 20 minut. Podawaj muffinki na ciepło.

Dodatkowe informacje

Wskazówki:

 

Bądź eko z formą do muffinów Silikonowe Babeczki, dzięki której możesz zrezygnować z używania papierowych foremek.

Dowiedz się więcej, jak produkty Tupperware są przyjazne środowisku, dołączając do Klubu Zero Waste Tupperware.

 

To może teraz czas na deser? Sprawdź przepisy na bananowe muffinki z kawałkami czekolady oraz babeczki inspirowane bajką Kraina Lodu (przepis uwielbiany przez dzieci).

Dodaj do moich przepisów Drukuj przepis
Składniki

Dla 12 porcji

  • 150 g makaronu ditalini lub kolanka ozdobne
  • 90 g sera cheddar (tartego)
  • 90 g sera ementalskiego, lub dowolnego sera żółtego (tartego)
  • 120 ml mleka
  • 20 g mąki pszennej
  • 5 ml czosnku w proszku
  • 5 ml cebuli w proszku
  • 2 ml soli
  • 1 ml czarnego pieprzu
  • 1 ml pieprzu cayenne (opcjonalnie)
Odkryj nasze produkty w najnowszym Katalogu Jesień - Zima 2024/25
Pokaż
  • Szybka dostawa
  • Ochrona kupujących & ochrona danych
  • Bezpieczna płatność z szyfrowaniem SSL