Wstecz
Mus limonkowy
Etapy przygotowania
- Dodaj krakersy graham i zimne masło do Rozdrabniacza SuperSonic Extra, wyposażonego w nasadkę z ostrzami, przykryj i pociągaj za sznurek, aż składniki zostaną drobno posiekane. Przełóż mieszaninę do Dużej Miski do Ciasta 3l i odstaw na bok.
- Przygotowanie musu: W czystym Rozdrabniaczu SuperSonic Extra, wyposażonym w łopatkę, dodaj serek śmietankowy, mleko skondensowane i jogurt, przykryj i pociągaj za sznurek do połączenia składników.
- Umieść nasadkę lejka na pokrywie w pozycji zamkniętej. Wlej sok z limonki do lejka i przekręć do pozycji otwartej. Następnie pociągaj za sznurek, aby wymieszać całość.
- Sposób podania: Przełóż masę z krakersów do 4 szlanek, następnie przykryj krakersy musem limonkowym. Mus udekoruj bitą śmietaną oraz skórką z limonki.
Dodatkowe informacje
WSKAZÓWKA: Mus możesz przygotować wcześniej i przechowywać do 3 dni w szczelnym pojemniku w lodówce.
Składniki
Dla 4 porcji
- 100 g krakersów graham
- 25 g masła
- 220 g serka śmietankowego
- 140 ml słodzonego skondensowanego mleka
- 150 g jogurtu greckiego lub naturalnego
- 4 sok z limonek
Sposób podania
- skórka z limonki
- bita śmietana