Wstecz
NALEŚNIKI
Etapy przygotowania
- Do Kuchcika Plus wlać 45 ml mleka, dodać jajka, mąkę, olej, sól (cukier, jeśli lubisz na słodko). Przykryć , ustawić pokrętło zmiany biegów na pozycji II i mieszać przez około 20 sekund.
- Dodać 150 ml mleka i ponownie mieszać na biegu II przez około 20 sekund. Dodać pozostałe mleko, przestawić pokrętło zmiany biegów na bieg I i mieszać przez kolejne 20 sekund.
- Delikatnie rozgrzać Patelnię do naleśników z Kolekcji Kulinarnej Szefa Kuchni. Powoli nalewać na patelnię ciasto, tak by powstała cienka warstwa naleśnika. Po około 1 min. smażenia przełożyć naleśnik na drugą stronę przy użyciu Neo Dużej Łopatki. Smażyć również około 1 min aż do uzyskania lekko brązowego koloru.
- Powtórzyć czynność przy kolejnych naleśnikach.
Dodatkowe informacje
Powinno wyjść 8-10 sztuk w zależności o grubości naleśników.
Składniki
Dla 4 porcji
- 400 ml mleka
- 4 jajka
- 45 ml oleju
- 200 g mąki
- 2 ml soli
- 50 g cukru (opcjonalnie, jeśli chcemy, żeby naleśniki były słodkie)