Be a Hostess
Back

NALEŚNIKI

Add to my recipes
total time
30 min
difficulty
easy
preparation time
10 min
cooking time
20 min

Preparation steps

  1. Do Kuchcika Plus wlać 45 ml mleka, dodać jajka, mąkę, olej, sól (cukier, jeśli lubisz na słodko). Przykryć , ustawić pokrętło zmiany biegów na pozycji II i mieszać przez około 20 sekund.
  2. Dodać 150 ml mleka i ponownie mieszać na biegu II przez około 20 sekund. Dodać pozostałe mleko, przestawić pokrętło zmiany biegów na bieg I i mieszać przez kolejne 20 sekund.
  3. Delikatnie rozgrzać Patelnię do naleśników z Kolekcji Kulinarnej Szefa Kuchni. Powoli nalewać na patelnię ciasto, tak by powstała cienka warstwa naleśnika. Po około 1 min. smażenia przełożyć naleśnik na drugą stronę przy użyciu Neo Dużej Łopatki. Smażyć również około 1 min aż do uzyskania lekko brązowego koloru. 
  4. Powtórzyć czynność przy kolejnych naleśnikach. 

Additional notes

Powinno wyjść 8-10 sztuk w zależności o grubości naleśników.

 

Add to my recipes Print recipe

Ingredients

For 4 servings

  • 400 ml mleka
  • 4 jajka
  • 45 ml oleju
  • 200 g mąki
  • 2 ml soli
  • 50 g cukru (opcjonalnie, jeśli chcemy, żeby naleśniki były słodkie)
Odkryj nasze produkty w najnowszym katalogu Wiosna Lato 2021
Show me
Payment Methods
Shipping
Secure shopping
  • Fast delivery
  • Buyer Protection & data protection
  • Secure payment with SSL encryption