Bądź Gospodynią

Wybierz język

Wstecz

OWOCE ZAPIEKANE

Dodaj do moich przepisów
całkowity czas
27 min
trudność
łatwy
czas przygotowania
20 min
Czas gotowania
7 min

Etapy przygotowania

  1. Rozgrzać piekarnik do temperatury 240°C
  2. Obrać jabłka i banany i pokroić je w kostkę przy użyciu Noża uniwersalnego.
  3. Obrać ananasa przy użyciu Noża do chleba i pokroić go na kawałki. 
  4. Schłodzoną śmietanę ubić na sztywno w Kuchciku Plus. Przełożyć do Miski do ciasta Plus 3,5 l i odstawić na bok. 
  5. Umyć Kuchcik Plus, a następnie umieścić w nim jajka, cukier, likier i całość ubijać przez około 2 minuty aż masa stanie się puszysta. Przełożyć do miski z bitą śmietaną za pomocą Neo Silikonowej Łyżki
  6. Owoce włożyć do Ultra Pro 3,5l i polać je przygotowaną masą z Miski do ciasta Plus 3,5l.
  7. Piec bez pokrywy od 5 do 7 minut.
  8. Podawać lekko ostudzone
Dodaj do moich przepisów Drukuj przepis
Składniki

Dla 6 porcji

  • 2 jabłka
  • 2 banany
  • 1 średni ananas (± 1 kg)

Sos Sabayon

  • 100 ml 36% śmietany (dobrze schłodzonej)
  • 3 jajka
  • 50 g cukru
  • 1 łyżka aromatycznego likieru
Odkryj nasze produkty w najnowszym Katalogu Wiosna - Lato 2024
Pokaż
  • Szybka dostawa
  • Ochrona kupujących & ochrona danych
  • Bezpieczna płatność z szyfrowaniem SSL