Wstecz
OWOCE ZAPIEKANE
Etapy przygotowania
- Rozgrzać piekarnik do temperatury 240°C
- Obrać jabłka i banany i pokroić je w kostkę przy użyciu Noża uniwersalnego.
- Obrać ananasa przy użyciu Noża do chleba i pokroić go na kawałki.
- Schłodzoną śmietanę ubić na sztywno w Kuchciku Plus. Przełożyć do Miski do ciasta Plus 3,5 l i odstawić na bok.
- Umyć Kuchcik Plus, a następnie umieścić w nim jajka, cukier, likier i całość ubijać przez około 2 minuty aż masa stanie się puszysta. Przełożyć do miski z bitą śmietaną za pomocą Neo Silikonowej Łyżki.
- Owoce włożyć do Ultra Pro 3,5l i polać je przygotowaną masą z Miski do ciasta Plus 3,5l.
- Piec bez pokrywy od 5 do 7 minut.
- Podawać lekko ostudzone
Składniki
Dla 6 porcji
- 2 jabłka
- 2 banany
- 1 średni ananas (± 1 kg)
Sos Sabayon
- 100 ml 36% śmietany (dobrze schłodzonej)
- 3 jajka
- 50 g cukru
- 1 łyżka aromatycznego likieru