Wstecz
PĄCZKI Z SHAKERA
Etapy przygotowania
- Rozgrzać piekarnik do 180°C (wcześniej wyjąć kratkę z piekarnika).
- Wszystkie składniki umieścić w Shakerze Plus 600ml.
- Zamknąć Shaker i dobrze wstrząsnąć, tak aby uzyskać jednolitą masę.
- Wlać masę do 2 form Silikonowe Krążki umieszczonych na zimnej kratce z piekarnika i piec w nagrzanym piekarniku przez około 20 minut.
- Pozostawić do ostygnięcia na 10 minut przed wyjęciem z formy i posmarować pączki polewą czekoladową, pomarańczową lub cytrynową lub podać z dżememem, miodem, czerwonymi owocami,coulis, itp.
Składniki
Dla 12 porcji
- 100 ml mleka
- 2 jajka
- 30 ml oleju
- 130 g mąki
- 5 ml proszku do pieczenia
- 1 szczypta sody oczyszczonej
- 60 ml cukru (± 60 g)
- 10 ml cukru waniliowego