Be a Hostess
Back

PĄCZKI Z SHAKERA

Add to my recipes
total time
40 min
difficulty
easy
preparation time
20 min
cooking time
20 min

Preparation steps

  1. Rozgrzać piekarnik do 180°C (wcześniej wyjąć kratkę z piekarnika).
  2. Wszystkie składniki umieścić w Shakerze Plus 600ml.
  3. Zamknąć Shaker i dobrze wstrząsnąć, tak aby uzyskać jednolitą masę.
  4. Wlać masę do 2 form Silikonowe Krążki umieszczonych na zimnej kratce z piekarnika i piec w nagrzanym piekarniku przez około 20 minut.
  5. Pozostawić do ostygnięcia na 10 minut przed wyjęciem z formy i posmarować pączki polewą czekoladową, pomarańczową lub cytrynową lub podać z dżememem, miodem, czerwonymi owocami,coulis, itp.
Add to my recipes Print recipe

Ingredients

For 12 servings

  • 100 ml mleka
  • 2 jajka
  • 30 ml oleju
  • 130 g mąki
  • 5 ml proszku do pieczenia
  • 1 szczypta sody oczyszczonej
  • 60 ml cukru (± 60 g)
  • 10 ml cukru waniliowego
Odkryj nasze produkty w najnowszym katalogu Wiosna Lato 2021
Show me
Payment Methods
Shipping
Secure shopping
  • Fast delivery
  • Buyer Protection & data protection
  • Secure payment with SSL encryption