całkowity czas
27 min
trudność
łatwy
czas przygotowania
15 min
czas oczekiwania
2 min
Czas gotowania
10 min
Etapy przygotowania
- Wyjąć kratkę z piekarnika. Nastawić piekarnik na 50°C bez termoobiegu.
- Połamać gorzką czekoladę i białą czekoladę na małe kawałki.
- Ułożyć Silikonowe Paluszki na zimnej kratce z piekarnika. Równomiernie wypełnić wnęki na przemian kawałkami gorzkiej i białej czekolady (około 12,5g czekolady na każdą wnękę).
- Wstawić kratkę do piekarnika na około 10 minut.
- Odstawić na minutę, następnie delikatnie uderzyć kratką o blat, by wyrównać poziom czekolady.
- Ostrożnie włożyć formę Silikonowe Paluszki do Pojemnika do mrożenia 2,25L. Wstawić do lodówki na około 1-2 godziny, następnie delikatnie wyjąć paluszki z formy.
Udostepnij:
Składniki
Dla 8 porcji
- 100 g gorzkiej czekolady (około 55% zawartości kakao)
- 100 g białej czekolady
Zawsze najlepiej poinformowana
Zapisz się do newslettera Tupperware już teraz i zawsze bądź dobrze poinformowana!
Przepisy
Od oszczędzających czas po wyrafinowane, mamy wiele dobrych przepisów.
Wskazówki
Przydatne porady ułatwiające życie.
Promocje i oferty
Od oferty specjalnej po nowości, informacje dostajesz na swoją skrzynkę odbiorczą.
Dziękujemy za zapisanie się do Newslettera
Potwierdź swój adres e-mail - właśnie wysłaliśmy do Ciebie link.
- Szybka dostawa
- Ochrona kupujących & ochrona danych
- Bezpieczna płatność z szyfrowaniem SSL
© 2021 Tupperware. All rights reserved.