Be a Hostess
Back

PALUSZKI ZEBRA

Add to my recipes
total time
26 min
difficulty
easy
preparation time
15 min
cooking time
10 min

Preparation steps

  1. Wyjąć kratkę z piekarnika. Nastawić piekarnik na 50°C bez termoobiegu.
  2. Połamać gorzką czekoladę i białą czekoladę na małe kawałki.
  3. Ułożyć Silikonowe Paluszki na zimnej kratce z piekarnika. Równomiernie wypełnić wnęki na przemian kawałkami gorzkiej i białej czekolady (około 12,5g czekolady na każdą wnękę).
  4. Wstawić kratkę do piekarnika na około 10 minut.
  5. Odstawić na minutę, następnie delikatnie uderzyć kratką o blat, by wyrównać poziom czekolady.
  6. Ostrożnie włożyć formę Silikonowe Paluszki do Pojemnika do mrożenia 2,25L. Wstawić do lodówki na około 1-2 godziny, następnie delikatnie wyjąć paluszki z formy.
Add to my recipes Print recipe

Ingredients

For 8 servings

  • 100 g gorzkiej czekolady (około 55% zawartości kakao)
  • 100 g białej czekolady
Odkryj nasze produkty w najnowszym katalogu Jesień Zima 2021 / 2022
Show me
Payment Methods
Shipping
Secure shopping
  • Fast delivery
  • Buyer Protection & data protection
  • Secure payment with SSL encryption