Bądź Gospodynią

Wybierz język

Wstecz

PALUSZKI ZEBRA

Dodaj do moich przepisów
całkowity czas
27 min
trudność
łatwy
czas przygotowania
15 min
czas oczekiwania
2 min
Czas gotowania
10 min

Etapy przygotowania

  1. Wyjąć kratkę z piekarnika. Nastawić piekarnik na 50°C bez termoobiegu.
  2. Połamać gorzką czekoladę i białą czekoladę na małe kawałki.
  3. Ułożyć Silikonowe Paluszki na zimnej kratce z piekarnika. Równomiernie wypełnić wnęki na przemian kawałkami gorzkiej i białej czekolady (około 12,5g czekolady na każdą wnękę).
  4. Wstawić kratkę do piekarnika na około 10 minut.
  5. Odstawić na minutę, następnie delikatnie uderzyć kratką o blat, by wyrównać poziom czekolady.
  6. Ostrożnie włożyć formę Silikonowe Paluszki do Pojemnika do mrożenia 2,25L. Wstawić do lodówki na około 1-2 godziny, następnie delikatnie wyjąć paluszki z formy.
Dodaj do moich przepisów Drukuj przepis
Składniki

Dla 8 porcji

  • 100 g gorzkiej czekolady (około 55% zawartości kakao)
  • 100 g białej czekolady
Odkryj nasze produkty w najnowszym Katalogu Jesień - Zima 2024/25
Pokaż
  • Szybka dostawa
  • Ochrona kupujących & ochrona danych
  • Bezpieczna płatność z szyfrowaniem SSL