
Wstecz
PALUSZKI ZEBRA
Etapy przygotowania
- Wyjąć kratkę z piekarnika. Nastawić piekarnik na 50°C bez termoobiegu.
- Połamać gorzką czekoladę i białą czekoladę na małe kawałki.
- Ułożyć Silikonowe Paluszki na zimnej kratce z piekarnika. Równomiernie wypełnić wnęki na przemian kawałkami gorzkiej i białej czekolady (około 12,5g czekolady na każdą wnękę).
- Wstawić kratkę do piekarnika na około 10 minut.
- Odstawić na minutę, następnie delikatnie uderzyć kratką o blat, by wyrównać poziom czekolady.
- Ostrożnie włożyć formę Silikonowe Paluszki do Pojemnika do mrożenia 2,25L. Wstawić do lodówki na około 1-2 godziny, następnie delikatnie wyjąć paluszki z formy.

Składniki
Dla 8 porcji
- 100 g gorzkiej czekolady (około 55% zawartości kakao)
- 100 g białej czekolady