Bądź Gospodynią

Wybierz język

Wstecz

Papryczki jalapeno owinięte boczkiem

Dodaj do moich przepisów
całkowity czas
53 min
trudność
łatwy
czas przygotowania
20 min
Czas gotowania
32 min

Etapy przygotowania

  1. Przekrój papryczki jalapenos wzdłuż na pół. Wyciągnij i wyrzuć nasiona, a potem odłóż na bok.
  2. Do małej miski dodaj serek śmietankowy, starty ser cheddar, czosnek w proszku, sól i pieprz, a następnie wymieszaj aż składniki się połączą.
  3. Napełnij każdą połówkę papryczki jalapeno do góry około 15 ml / ±1 łyżką masy serowej. Owiń każdą nadziewaną połówkę jalapeno 1 plasterkiem boczku, umieszczając jeden koniec plasta na serowym nadzieniu, a następnie owijając boczek pod i nad papryczką pod kątem, tak aby boczek przykryl nadzienie w dwóch warstwach. (Boczek skurczy się podczas pieczenia, dlatego należy upewnić się, że papryczka jest dobrze przykryta).
  4. Rozgrzej Air Fryer do temperatury 200°C przez 5 minut.
  5. Umieść połowę owiniętych boczkiem nadzianych papryczek jalapenos w koszu Air Fryer, upewniając się, że się nie stykają i piecz przez 14-16 minut, aż boczek będzie dokładnie wysmażony. Powtórz z pozostałymi papryczkami. 
Dodaj do moich przepisów Drukuj przepis

Składniki

Dla 12 porcji

  • 6 papryczek jalapeno
  • 115 g serka śmietankowego
  • 25 g drobno startego sera cheddar
  • 1 g czosnku w proszku (opcjonalnie)
  • Sól i pieprz do smaku
  • 6 plastrów boczku
Odkryj nasze produkty w najnowszym katalogu Jesień-Zima 2023/24
Pokaż
Metoda płatności
Wysyłka
Bezpieczne zakupy
  • Szybka dostawa
  • Ochrona kupujących & ochrona danych
  • Bezpieczna płatność z szyfrowaniem SSL