Wstecz
Papryczki jalapeno owinięte boczkiem
Etapy przygotowania
- Przekrój papryczki jalapenos wzdłuż na pół. Wyciągnij i wyrzuć nasiona, a potem odłóż na bok.
- Do małej miski dodaj serek śmietankowy, starty ser cheddar, czosnek w proszku, sól i pieprz, a następnie wymieszaj aż składniki się połączą.
- Napełnij każdą połówkę papryczki jalapeno do góry około 15 ml / ±1 łyżką masy serowej. Owiń każdą nadziewaną połówkę jalapeno 1 plasterkiem boczku, umieszczając jeden koniec plasta na serowym nadzieniu, a następnie owijając boczek pod i nad papryczką pod kątem, tak aby boczek przykryl nadzienie w dwóch warstwach. (Boczek skurczy się podczas pieczenia, dlatego należy upewnić się, że papryczka jest dobrze przykryta).
- Rozgrzej Air Fryer do temperatury 200°C przez 5 minut.
- Umieść połowę owiniętych boczkiem nadzianych papryczek jalapenos w koszu Air Fryer, upewniając się, że się nie stykają i piecz przez 14-16 minut, aż boczek będzie dokładnie wysmażony. Powtórz z pozostałymi papryczkami.
Składniki
Dla 12 porcji
- 6 papryczek jalapeno
- 115 g serka śmietankowego
- 25 g drobno startego sera cheddar
- 1 g czosnku w proszku (opcjonalnie)
- Sól i pieprz do smaku
- 6 plastrów boczku