Bądź Gospodynią

Wybierz język

Wstecz

Papryczki jalapeno owinięte boczkiem

Dodaj do moich przepisów
całkowity czas
57 min
trudność
łatwy
czas przygotowania
20 min
czas oczekiwania
5 min
Czas gotowania
32 min

Etapy przygotowania

  1. Przekrój papryczki jalapenos wzdłuż na pół. Wyciągnij i wyrzuć nasiona, a potem odłóż na bok.
  2. Do małej miski dodaj serek śmietankowy, starty ser cheddar, czosnek w proszku, sól i pieprz, a następnie wymieszaj aż składniki się połączą.
  3. Napełnij każdą połówkę papryczki jalapeno do góry około 15 ml / ±1 łyżką masy serowej. Owiń każdą nadziewaną połówkę jalapeno 1 plasterkiem boczku, umieszczając jeden koniec plasta na serowym nadzieniu, a następnie owijając boczek pod i nad papryczką pod kątem, tak aby boczek przykryl nadzienie w dwóch warstwach. (Boczek skurczy się podczas pieczenia, dlatego należy upewnić się, że papryczka jest dobrze przykryta).
  4. Rozgrzej Air Fryer do temperatury 200°C przez 5 minut.
  5. Umieść połowę owiniętych boczkiem nadzianych papryczek jalapenos w koszu Air Fryer, upewniając się, że się nie stykają i piecz przez 14-16 minut, aż boczek będzie dokładnie wysmażony. Powtórz z pozostałymi papryczkami. 
Dodaj do moich przepisów Drukuj przepis
Składniki

Dla 12 porcji

  • 6 papryczek jalapeno
  • 115 g serka śmietankowego
  • 25 g drobno startego sera cheddar
  • 1 g czosnku w proszku (opcjonalnie)
  • Sól i pieprz do smaku
  • 6 plastrów boczku
Odkryj nasze produkty w najnowszym Katalogu Jesień - Zima 2024/25
Pokaż
  • Szybka dostawa
  • Ochrona kupujących & ochrona danych
  • Bezpieczna płatność z szyfrowaniem SSL