Wstecz
PERUWIAŃSKA SAŁATKA Z KOMOSĄ RYŻOWĄ
Etapy przygotowania
- Opłucz i osusz komosę ryżową za pomocą Sitka Shinua. Wlej do Ryżowego Garnuszka Maxi wodę z solą, dodaj komosę, a następnie przykryj i wstaw do kuchenki mikrofalowej na 17–18 minut (moc 600W). Pozostaw na 5 minut. Delikatnie wymieszaj za pomocą Neo Silikonowej Łyżki, a następnie pozostaw do całkowitego ostygnięcia.
- Pokrój pomidory koktajlowe na połówki. Pokrój kurczaka za pomocą Noża Uniwersalnego.
- Pokrój szczypiorek używając Nożyc.
- W Shakerze Plus 350ml wymieszaj ocet, sól, pieprz i olej.
- Wymieszaj wszystkie składniki razem i podawaj.
Dodatkowe informacje
Wskazówka: możesz zastąpić szpinak rukolą.
Ryżowy Garnuszek Maxi to idealne rozwiązanie do tworzenia pysznych dodatków do dań głównych!
Wykaż się kreatywnością dzięki Ryżowemu Garnuszkowi Maxi i przygotuj mnóstwo zdrowych i ekscytujących dodatków! Wybieraj spośród ryżu, kuskusu, polenty, kaszy bulgur, komosy ryżowej i wielu innych.
Składniki
Dla 8 porcji
- 500 ml komosy ryżowej
- 1 łyżeczka soli
- 900 ml wody
- 400 g pomidorków cherry
- 400 g pieczonej/gotowanej piersi z kurczaka
- 1 pęczek szczypiorku
- 50 ml octu winnego
- Sól i pieprz
- 100 ml oleju słonecznikowego
- 150 g świeżego szpinaku