Bądź Gospodynią

Wybierz język

Wstecz

PERUWIAŃSKA SAŁATKA Z KOMOSĄ RYŻOWĄ

Dodaj do moich przepisów
całkowity czas
33 min
trudność
łatwy
czas przygotowania
10 min
czas oczekiwania
5 min
Czas gotowania
18 min

Etapy przygotowania

  1. Opłucz i osusz komosę ryżową za pomocą Sitka Shinua. Wlej do Ryżowego Garnuszka Maxi wodę z solą, dodaj komosę, a następnie przykryj i wstaw do kuchenki mikrofalowej na 17–18 minut (moc 600W). Pozostaw na 5 minut. Delikatnie wymieszaj za pomocą Neo Silikonowej Łyżki, a następnie pozostaw do całkowitego ostygnięcia.
  2. Pokrój pomidory koktajlowe na połówki. Pokrój kurczaka za pomocą Noża Uniwersalnego.
  3. Pokrój szczypiorek używając Nożyc.
  4. W Shakerze Plus 350ml wymieszaj ocet, sól, pieprz i olej.
  5. Wymieszaj wszystkie składniki razem i podawaj.

Dodatkowe informacje

Wskazówka: możesz zastąpić szpinak rukolą.

Ryżowy Garnuszek Maxi to idealne rozwiązanie do tworzenia pysznych dodatków do dań głównych!

Wykaż się kreatywnością dzięki Ryżowemu Garnuszkowi Maxi i przygotuj mnóstwo zdrowych i ekscytujących dodatków! Wybieraj spośród ryżu, kuskusu, polenty, kaszy bulgur, komosy ryżowej i wielu innych.

Dodaj do moich przepisów Drukuj przepis
Składniki

Dla 8 porcji

  • 500 ml komosy ryżowej
  • 1 łyżeczka soli
  • 900 ml wody
  • 400 g pomidorków cherry
  • 400 g pieczonej/gotowanej piersi z kurczaka
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 50 ml octu winnego
  • Sól i pieprz
  • 100 ml oleju słonecznikowego
  • 150 g świeżego szpinaku
Odkryj nasze produkty w najnowszym Katalogu Jesień - Zima 2024/25
Pokaż
  • Szybka dostawa
  • Ochrona kupujących & ochrona danych
  • Bezpieczna płatność z szyfrowaniem SSL