Be a Hostess
Back

PERUWIAŃSKA SAŁATKA Z KOMOSĄ RYŻOWĄ

Add to my recipes
total time
29 min
difficulty
easy
preparation time
10 min
cooking time
18 min

Preparation steps

  1. Opłucz i osusz komosę ryżową za pomocą Sitka Shinua. Wlej do Ryżowego Garnuszka Maxi wodę z solą, dodaj komosę, a następnie przykryj i wstaw do kuchenki mikrofalowej na 17–18 minut (moc 600W). Pozostaw na 5 minut. Delikatnie wymieszaj za pomocą Neo Silikonowej Łyżki, a następnie pozostaw do całkowitego ostygnięcia.
  2. Pokrój pomidory koktajlowe na połówki. Pokrój kurczaka za pomocą Noża Uniwersalnego.
  3. Pokrój szczypiorek używając Nożyc.
  4. W Shakerze Plus 350ml wymieszaj ocet, sól, pieprz i olej.
  5. Wymieszaj wszystkie składniki razem i podawaj.

Additional notes

Wskazówka: możesz zastąpić szpinak rukolą.

Ryżowy Garnuszek Maxi to idealne rozwiązanie do tworzenia pysznych dodatków do dań głównych!

Wykaż się kreatywnością dzięki Ryżowemu Garnuszkowi Maxi i przygotuj mnóstwo zdrowych i ekscytujących dodatków! Wybieraj spośród ryżu, kuskusu, polenty, kaszy bulgur, komosy ryżowej i wielu innych.

Add to my recipes Print recipe

Ingredients

For 8 servings

  • 500 ml komosy ryżowej
  • 1 łyżeczka soli
  • 900 ml wody
  • 400 g pomidorków cherry
  • 400 g pieczonej/gotowanej piersi z kurczaka
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 50 ml octu winnego
  • Sól i pieprz
  • 100 ml oleju słonecznikowego
  • 150 g świeżego szpinaku
Odkryj nasze produkty w najnowszym katalogu Wiosna Lato 2021
Show me
Payment Methods
Shipping
Secure shopping
  • Fast delivery
  • Buyer Protection & data protection
  • Secure payment with SSL encryption