Bądź Gospodynią

Wybierz język

Wstecz

Pizza gofrowa

Dodaj do moich przepisów
całkowity czas
38 min
trudność
łatwy
czas przygotowania
20 min
Czas gotowania
18 min

Etapy przygotowania

  1. Wyjmij ruszt i blaszki do pieczenia z piekarnika, a następnie rozgrzej piekarnik do 220°C. 
  2. W 3-litrowej misce wymieszaj proszek do pieczenia, mąkę, sól i żółtka. Wymieszaj za pomocą Neo Trzepaczki Pionowej, jednocześnie dolewając mleko. Dodaj oliwę z oliwek, parmezan i oregano i wymieszaj.
  3. W urządzeniu Kuchcik Plus ustawionym na 1. biegu ubij białka na sztywną pianę i delikatnie dodaj je do masy w misce za pomocą silikonowej łyżki.
  4. Równomiernie rozprowadź ciasto w 8 zagłębieniach 2 formach Silikonowe Gofry umieszczonych na zimnym ruszcie piekarnika lub metalowej blasze do pieczenia i piecz przez 11-12 minut.
  5. Niezwłocznie wyjmij gofry z formy na Silikonową Matę Premium umieszczoną na zimnym ruszcie piekarnika lub metalowej blaszce do pieczenia.
  6. Posmaruj gofry sosem do pizzy, dodaj pokrojone w plasterki pieczarki, szynkę pokrojoną w paski i mozzarellę pokrojoną w cienkie plasterki lub kostkę. Posyp odrobiną oregano i skrop oliwą z oliwek każdego gofra.
  7. Piecz ponownie w temperaturze 220°C, przez 5-6 minut.
Dodaj do moich przepisów Drukuj przepis
Składniki

Dla 8 porcji

    Ciasto na gofry

    • 5 ml proszku do pieczenia
    • 175 g mąki uniwersalnej
    • 2 ml soli
    • 3 jajka (oddzielone żółtka od białek)
    • 200 ml mleka
    • 50 ml oliwy z oliwek
    • 100 g tartego parmezanu
    • 5 ml suszonego oregano

    Dodatki

    • 200 ml sosu do pizzy
    • 100 g pieczarek
    • 90 g szynki
    • 250 g mozzarelli
    • oregano do podania
    • oliwa z oliwek do podania
    Odkryj nasze produkty w najnowszym katalogu Jesień-Zima 2023/24
    Pokaż
    • Szybka dostawa
    • Ochrona kupujących & ochrona danych
    • Bezpieczna płatność z szyfrowaniem SSL