Be a Hostess
Back

PIZZA W ROŻKU

Add to my recipes
total time
43 min
difficulty
average
preparation time
30 min
cooking time
12 min

Preparation steps

  1. W misce Świeża Czwórka 300ml wymieszaj drożdże, wodę, oliwę z oliwek i cukier. Odstaw  na 10 minut.
  2. W Misce do ciasta 3L wymieszaj mąkę i sól. Dodaj Zawartość Miski Świeża Czwórka 300ml i za pomocą Neo Łyżki do mieszania mieszaj ciasto tak długo, aż przestanie przyklejać się do miski (w razie potrzeby dodaj odrobinę mąki). Następnie zagniataj ciasto rękami przez chwilę.
  3. Zamknij miskę i umieścić ją letniej kąpieli wodnej ( woda ok. 35°C w zlewie). Pozwól wyrastać ciastu przez ok. 30-40 minut lub do momentu odskoczenia pokrywy.
  4. Wyjmij kratkę z piekarnika i nastaw  go na temperaturę  190°C.
  5. Zagnieć ponownie ciasto i rozwałkuj je Wałkiem do ciasta na prostokąt o wymiarach około 20×50 cm.
  6. Wytnij podłużne paski  za pomocą narzędzia do krojenia  Rożkomanii, a następnie zwiń paski wokół rożków.
  7. Za pomocą Silikonowego Pędzelka Plus lekko nasmaruj ciasto na rożkach olejem, a następnie obtocz w parmezanie.
  8. Na zimnej kratce z piekarnika połóż Silikonową Matę Premium a na niej ustaw rożki z ciastem.
  9. Piecz przez ok. 12 min. Następnie odstaw  na 5 minut do przestygnięcia. Po tym czasie ściągnij ciasto z rożków.
  10. Napełnij wybranymi składniki: pokrojone w kostkę pomidory z szynką, serem, oliwkami i kilkoma
    liśćmi rukoli.
Add to my recipes Print recipe

Ingredients

For 8 servings

  • 1 opakowanie suchych drożdży (5 g) lub 20 g świeżych
  • 125 ml letniej wody (ok. 30°C)
  • 2 łyżki oliwy z oliwek (± 30 ml)
  • 1 pinch cukru
  • 200 g mąki uniwersalnej
  • 1 łyżeczka soli
  • 2 łyżki oleju (± 30 ml)
  • 100 g sera typu Parmesan (tartego)
  • do wyboru (np. pokrojone pomidory, szynka, oliwki, rukola)
Odkryj nasze produkty w najnowszym katalogu Wiosna Lato 2021
Show me
Payment Methods
Shipping
Secure shopping
  • Fast delivery
  • Buyer Protection & data protection
  • Secure payment with SSL encryption