Bądź Gospodynią

Wybierz język

Wstecz

Pizza z mąki kukurydzianej

Dodaj do moich przepisów
całkowity czas
1 godziny
trudność
łatwy
czas przygotowania
10 min
czas oczekiwania
10 min
Czas gotowania
40 min

Etapy przygotowania

  1. Wyjmij ruszt z piekarnika i rozgrzej piekarnik do 220°C. Umieść Silikonową Matę premium na zimnym ruszcie piekarnika.
  2. W rondlu o pojemności 1,9L  zagotuj wodę z solą. Dodaj mąkę kukurydzianą i margarynę, a następnie mieszaj trzepaczką, aż zawartość będzie gładka i zgęstnieje.
  3. Przełóż zawartość łyżką na silikonową matę premium do pieczenia i równomiernie rozprowadź, lekko ubijając brzegi, aby utworzyć chrupiacy brzeg.
  4. Piecz przez 30 minut.
  5. Posmaruj pizzę sosem i równomiernie posyp serem, przyprawami i wybranymi dodatkami, a następnie piecz ponownie przez 10 minut.
  6. Pozostaw do ostygnięcia na 10 minut przed ostrożnym przeniesieniem z silikonowej maty na deskę do krojenia.
Dodaj do moich przepisów Drukuj przepis
Składniki

Dla 1 porcji

  • 550 ml wody
  • 2 ml soli
  • 155 g mąki kukurydzianej
  • 15 ml margaryny
  • 8 ml włoskiej przyprawy ziołowej
  • 5 ml czosnku granulowango
  • 80 ml sosu do pizzy
  • 60 g rozdrobnionej mozzarelli
  • wybrane dodatki (np. pomidory, cebula itp.)
Odkryj nasze produkty w najnowszym Katalogu Jesień - Zima 2024/25
Pokaż
  • Szybka dostawa
  • Ochrona kupujących & ochrona danych
  • Bezpieczna płatność z szyfrowaniem SSL