Be a Hostess
Back

PULPETY ZAPIEKANE Z POMIDORAMI KOKTAJLOWYMI

Add to my recipes
total time
44 min
difficulty
average
preparation time
30 min
cooking time
14 min

Preparation steps

  1. Za pomocą Universal Noża Szefa pokroić mięso na drobne kawałki, a następnie zmielić je w Maszynce do mielenia z założoną szeroką tarczą mielącą.
  2. Za pomocą Neo Silikonowej Łyżki dokładnie wymieszać mięso, bułkę tartą, jajka, sól i pieprz. Odstawić na 15 minut.
  3. Rozgrzać piekarnik do poziomu 6-7 / 200°C.
  4. Cebulę i łodygę selera obrać i pokroić na kawałki, a następnie posiekać za pomocą Extra Szef.
  5. Zawartość Extra Chef przełożyć do Ultra Pro 3,5 l i wymieszać z oliwą. Gotować przez 6 minut pod przykryciem w kuchence mikrofalowej ustawionej na moc 600 W. Dodać krojone pomidory, przecier pomidorowy, sól i pieprz. Gotować przez 8 minut pod przykryciem w kuchence mikrofalowej ustawionej na 600 W. Odstawić na 3 minuty.
  6. Pomidory koktajlowe umyć i wysuszyć, a następnie wymieszać z octem balsamicznym, tymiankiem, solą i pieprzem.
  7. Z przygotowanego wcześniej mięsa ręcznie uformować pulpety o masie 25 g każdy.
  8. Za pomocą Neo Silikonowej Łyżki delikatnie włożyć pulpety do gorącego sosu pomidorowego znajdującego się w Ultra Pro. Na wierzchu ułożyć warstwę marynowanych pomidorów koktajlowych. Piec bez przykrycia przez 35-40 minut na najniższym poziomie.
Add to my recipes Print recipe

Ingredients

For 6 servings

  • SKŁADNIKI DLA 6 OSÓB
  • 1 kg wołowiny (chudej)
  • 75 g bułki tartej
  • 3 jajka (średniej wielkości)
  • sól i pieprz
  • 2 cebule (± 200 g)
  • 200 g łodygi selera
  • 3 łyżki oliwy (± 45 ml)
  • 800 g krojonych pomidorów z puszki
  • 200 g przecieru pomidorowego
  • 500 g pomidorków koktajlowych
  • 1 łyżka octu balsamicznego (± 15 ml)
  • 1 łyżeczka suszonego tymianku (± 5 ml)
Odkryj nasze produkty w najnowszym katalogu Jesień Zima 2021 / 2022
Show me
Payment Methods
Shipping
Secure shopping
  • Fast delivery
  • Buyer Protection & data protection
  • Secure payment with SSL encryption