Bądź Gospodynią

Wybierz język

Wstecz

PULPETY ZAPIEKANE Z POMIDORAMI KOKTAJLOWYMI

Dodaj do moich przepisów
całkowity czas
44 min
trudność
średni
czas przygotowania
30 min
Czas gotowania
14 min

Etapy przygotowania

  1. Za pomocą Universal Noża Szefa pokroić mięso na drobne kawałki, a następnie zmielić je w Maszynce do mielenia z założoną szeroką tarczą mielącą.
  2. Za pomocą Neo Silikonowej Łyżki dokładnie wymieszać mięso, bułkę tartą, jajka, sól i pieprz. Odstawić na 15 minut.
  3. Rozgrzać piekarnik do poziomu 6-7 / 200°C.
  4. Cebulę i łodygę selera obrać i pokroić na kawałki, a następnie posiekać za pomocą SuperSonic Rozdrabniacza Extra.
  5. Zawartość Rozdrabniacza przełożyć do Ultra Pro 3,5 l i wymieszać z oliwą.
  6. Gotować przez 6 minut pod przykryciem w kuchence mikrofalowej ustawionej na moc 600 W. Dodać krojone pomidory, przecier pomidorowy, sól i pieprz.
  7. Gotować przez 8 minut pod przykryciem w kuchence mikrofalowej ustawionej na 600 W. Odstawić na 3 minuty.
  8. Pomidory koktajlowe umyć i wysuszyć, a następnie wymieszać z octem balsamicznym, tymiankiem, solą i pieprzem.
  9. Z przygotowanego wcześniej mięsa ręcznie uformować pulpety o masie 25 g każdy.
  10. Za pomocą Neo Silikonowej Łyżki delikatnie włożyć pulpety do gorącego sosu pomidorowego znajdującego się w Ultra Pro. Na wierzchu ułożyć warstwę marynowanych pomidorów koktajlowych.
  11. Piec bez przykrycia przez 35-40 minut na najniższym poziomie.
Dodaj do moich przepisów Drukuj przepis
Składniki

Dla 6 porcji

  • 1 kg wołowiny (chudej)
  • 75 g bułki tartej
  • 3 jajka (średniej wielkości)
  • sól i pieprz
  • 2 cebule (± 200 g)
  • 200 g łodygi selera
  • 3 łyżki oliwy (± 45 ml)
  • 800 g krojonych pomidorów z puszki
  • 200 g przecieru pomidorowego
  • 500 g pomidorków koktajlowych
  • 1 łyżka octu balsamicznego (± 15 ml)
  • 1 łyżeczka suszonego tymianku (± 5 ml)
Odkryj nasze produkty w najnowszym Katalogu Wiosna - Lato 2024
Pokaż
  • Szybka dostawa
  • Ochrona kupujących & ochrona danych
  • Bezpieczna płatność z szyfrowaniem SSL