Bądź Gospodynią

Wybierz język

Wstecz

Racuchy z jabłkami

Dodaj do moich przepisów
całkowity czas
30 min
trudność
łatwy
czas przygotowania
10 min
Czas gotowania
20 min

Wyborne racuchy z jabłkami na jesienną chandrę

Etapy przygotowania

  1. Obierz i wydrąż jabłka, a następnie zetrzyj na tarce o grubych oczkach prosto do Miski do ciasta 3,5l.
  2. Do startych jabłek dodaj skórkę i sok * z cytryny, zamknij miskę, a następnie wstrząśnij, aby nasączyć jabłka sokiem z cytryny, dzięki temu unikniesz utleniania. Odłóż na bok.
  3. Dodaj pozostałe składniki do miski, zamknij i potrząsaj przez 30 sekund. Ciasto powinno być dość płynne.
  4.  Dodaj grubo starte jabłka i dokładnie wymieszaj szpatułką.
  5. W lekko natłuszczonej lub nieprzywierającej patelni (ok. 28 cm) smaż racuchy na średnim ogniu, wlewając ciasto na patelnię stopniowo, ok. 30 ml / 2 łyżki stołowe, oddzielając każdą chochlę podczas nalewania. Smaż 3 placki na raz, ok. 2 min. na stronę. Ilość ciasta daje 5 porcji po 3 racuchy.

Dodatkowe informacje

WSKAZÓWKA:

*Aby obrać skórkę i wycisnąć sok z cytryny użyj zestawu Pomoc Kuchenna.

Dodaj do moich przepisów Drukuj przepis
Składniki

Dla 15 porcji

  • 400 g jabłek
  • 0.5 cytryny
  • 3 jajka
  • 150 ml mleka
  • 120 g cukru
  • 250 g mąki pszennej
  • 1 szczypta soli
  • 3 ml proszku do pieczenia
  • 3 ml cynamonu (opcjonalnie)
Odkryj nasze produkty w najnowszym Katalogu Wiosna - Lato 2024
Pokaż
  • Szybka dostawa
  • Ochrona kupujących & ochrona danych
  • Bezpieczna płatność z szyfrowaniem SSL