Bądź Gospodynią

Wybierz język

Wstecz

Rustykalna tarta jabłkowa

Dodaj do moich przepisów
całkowity czas
35 min
trudność
łatwy
czas przygotowania
10 min
Czas gotowania
25 min

Etapy przygotowania

  1. Rozgrzej piekarnik do 220°C / 425°F bez termoobiegu. W razie potrzeby wyjmij ruszt.
  2. Rozwałkuj ciasto na podłużny okrąg na Silikonowej Macie Premium. Umieść Silikonową Matę Premium na metalowej blasze lub zimnym ruszcie piekarnika.
  3. Używając prostego wkładu z ostrzem w kształcie V, ustaw okrągłe pokrętło Multi Szatkownicy na 2 i pokrętło trójkątne na “zamknięte”. Przymocuj jabłko do Wielofunkcyjnego Uchwytu i pokrój go w plastry.
  4. Przekrój okrągłe plastry jabłka na pół i umieść w średniej misce. Wlej do plasterków jabłka sok z cytryny, ekstrakt waniliowy i wymieszaj.
  5. W małej misce wymieszaj razem cukier, mąkę i cynamon. Dodaj mieszankę do miski z jabłkami i połącz wszystko razem. 
  6. Równomiernie rozłóż jabłka na środku ciasta, a następnie złóż jego zewnętrzne krawędzie do środka.
  7. Piecz przez 20-25 minut, aż jabłka będą miękkie, a ciasto złoto-brązowe. Podawaj na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
Dodaj do moich przepisów Drukuj przepis
Składniki

Dla 6 porcji

  • 1 gotowy spód z kruchego ciasta
  • 1 duże jabłko
  • 0.5 wyciśniętego soku z cytryny
  • 2 ml ekstraktu waniliowego
  • 50 g cukru
  • 30 ml mąki uniwersalnej
  • 2 ml cynamonu
Odkryj nasze produkty w najnowszym Katalogu Wiosna - Lato 2024
Pokaż
  • Szybka dostawa
  • Ochrona kupujących & ochrona danych
  • Bezpieczna płatność z szyfrowaniem SSL