Be a Hostess
Back

SAŁATKA Z CZERWONYCH BURAKÓW I KAPUSTY Z IMBIREM

Add to my recipes
total time
33 min
difficulty
easy
preparation time
20 min
cooking time
13 min

Preparation steps

  1. Czerwoną kapustę delikatnie poszatkować za pomocą Multi Szatkownicy.
  2. Obrać buraki i pokroić w cienkie paski również przy użyciu Multi Szatkownicy .
  3. Obrać imbir i zetrzeć za pomocą Klik Klak Tarka
  4. Obrać ząbki czosnku i pokroić je na połówki, a następnie usunąć zielony rdzeń.
  5. W Mikro Szybkowarze połączyć kapustę, buraki, imbir, czosnek,
  6. ocet i wodę. Zamknąć pokrywę i włożyć do kuchenki mikrofalowej. Gotować przez 13 min. Moc  900 W. Odstawić  na 10 min. dopóki ciśnienie nie spadnie.

  7. Po upływie 10 min. otworzyć  Micro Szybkowar, doprawić solą, pieprzem, a następnie zamieszać, przykryć i odstawić na kolejne 30 min.
  8. Przy użyciu Rozdrabniacza Plus posiekać orzechy nerkowca.   Zetrzeć kolendrę. Wymieszać je z kapustą i burakami tuż przed podaniem.
  9. Ten przepis doskonale się sprawdza, gdy jest podawany jako ciepła przystawka z rybą, krewetkami,
  10. drobiem lub dziczyzną. Jest także świetny podawany na świeżo  jako zimna sałatka.

Add to my recipes Print recipe

Ingredients

For 4 servings

  • 500 g czerwonej kapusty
  • 400 g surowych buraków
  • 10 g świeżego imbiru
  • 2 ząbki czosnku
  • 100 ml cydru lub octu jabłkowego
  • 100 ml wody
  • sól i pieprz
  • 50 g orzechów nerkowca
  • 5-6 gałązek kolendry
Odkryj nasze produkty w najnowszym katalogu Jesień Zima 2021 / 2022
Show me
Payment Methods
Shipping
Secure shopping
  • Fast delivery
  • Buyer Protection & data protection
  • Secure payment with SSL encryption