Bądź Gospodynią

Wybierz język

Wstecz

SAŁATKA Z CZERWONYCH BURAKÓW I KAPUSTY Z IMBIREM

Dodaj do moich przepisów
całkowity czas
33 min
trudność
łatwy
czas przygotowania
20 min
Czas gotowania
13 min

Etapy przygotowania

  1. Czerwoną kapustę delikatnie poszatkować za pomocą Multi Szatkownicy.
  2. Obrać buraki i pokroić w cienkie paski również przy użyciu Multi Szatkownicy .
  3. Obrać imbir i zetrzeć za pomocą Neo Mini Tarki.
  4. Obrać ząbki czosnku i pokroić je na połówki, a następnie usunąć zielony rdzeń.
  5. W Mikro Szybkowarze połączyć kapustę, buraki, imbir, czosnek, ocet i wodę. Zamknąć pokrywę i włożyć do kuchenki mikrofalowej. Gotować przez 13 min. Moc  900 W. Odstawić  na 10 min. dopóki ciśnienie nie spadnie.
  6. Po upływie 10 min. otworzyć  Micro Szybkowar, doprawić solą, pieprzem, a następnie zamieszać, przykryć i odstawić na kolejne 30 min.
  7. Przy użyciu SuperSonic Rozdrabniacza posiekać orzechy nerkowca. Zetrzeć kolendrę. Wymieszać je z kapustą i burakami tuż przed podaniem.

Dodatkowe informacje

Ten przepis doskonale się sprawdza, gdy jest podawany jako ciepła przystawka z rybą, krewetkami, drobiem lub dziczyzną. Jest także świetny podawany na świeżo  jako zimna sałatka.

Dodaj do moich przepisów Drukuj przepis
Składniki

Dla 4 porcji

  • 500 g czerwonej kapusty
  • 400 g surowych buraków
  • 10 g świeżego imbiru
  • 2 ząbki czosnku
  • 100 ml cydru lub octu jabłkowego
  • 100 ml wody
  • sól i pieprz
  • 50 g orzechów nerkowca
  • 5 gałązek kolendry
Odkryj nasze produkty w najnowszym Katalogu Jesień - Zima 2024/25
Pokaż
  • Szybka dostawa
  • Ochrona kupujących & ochrona danych
  • Bezpieczna płatność z szyfrowaniem SSL