
Wstecz
SAŁATKA Z CZERWONYCH BURAKÓW I KAPUSTY Z IMBIREM
Etapy przygotowania
- Czerwoną kapustę delikatnie poszatkować za pomocą Multi Szatkownicy.
- Obrać buraki i pokroić w cienkie paski również przy użyciu Multi Szatkownicy .
- Obrać imbir i zetrzeć za pomocą Klik Klak Tarka
- Obrać ząbki czosnku i pokroić je na połówki, a następnie usunąć zielony rdzeń.
- W Mikro Szybkowarze połączyć kapustę, buraki, imbir, czosnek,
- Po upływie 10 min. otworzyć Micro Szybkowar, doprawić solą, pieprzem, a następnie zamieszać, przykryć i odstawić na kolejne 30 min.
- Przy użyciu Rozdrabniacza Plus posiekać orzechy nerkowca. Zetrzeć kolendrę. Wymieszać je z kapustą i burakami tuż przed podaniem.
- Ten przepis doskonale się sprawdza, gdy jest podawany jako ciepła przystawka z rybą, krewetkami,
ocet i wodę. Zamknąć pokrywę i włożyć do kuchenki mikrofalowej. Gotować przez 13 min. Moc 900 W. Odstawić na 10 min. dopóki ciśnienie nie spadnie.
drobiem lub dziczyzną. Jest także świetny podawany na świeżo jako zimna sałatka.

Składniki
Dla 4 porcji
- 500 g czerwonej kapusty
- 400 g surowych buraków
- 10 g świeżego imbiru
- 2 ząbki czosnku
- 100 ml cydru lub octu jabłkowego
- 100 ml wody
- sól i pieprz
- 50 g orzechów nerkowca
- 5-6 gałązek kolendry