całkowity czas
35 min
trudność
łatwy
czas przygotowania
20 min
Czas gotowania
15 min
Etapy przygotowania
- Wybraną kaszę wypłukać i odcedzić. Umieścić w Ryżowym Garnuszku Maxi, dodać 400 ml wody i szczyptę soli,przykryć pokrywką i gotować w kuchence mikrofalowej przez ok. 15 minut, moc 800 W. Odstawić na 5 minut.
- Wymieszać składniki dressingu w Shakerze Plus.
- Awokado obrać i pokroić w kostkę, a ser feta pokruszyć palcami.
- Kaszę umieścić w płaskiej misce, ułożyć na niej awokado, ser feta i pokruszone nachosy. Polać sosem.
- Można również dodać pomidorki koktajlowe, orzechy lub nasiona granatu jako dekorację.
Udostepnij:
Składniki
Dla 4 porcji
- 200 g komosy ryżowej lub kuskusu
- 400 ml wody
- sól
- 2 dojrzałe awokado
- 150 g sera feta
- 100 g pokruszonych nachosów
- 2 łyżeczki brązowego cukru
- 4 5 łyżki oleju sezamowego
- sok z jednej limonki
- 80 ml wody
- 1 pokrojona papryczka chili
- 4 5 gałązki mięty lub natki pietruszki
- sól i pieprz
Zawsze najlepiej poinformowana
Zapisz się do newslettera Tupperware już teraz i zawsze bądź dobrze poinformowana!
Przepisy
Od oszczędzających czas po wyrafinowane, mamy wiele dobrych przepisów.
Wskazówki
Przydatne porady ułatwiające życie.
Promocje i oferty
Od oferty specjalnej po nowości, informacje dostajesz na swoją skrzynkę odbiorczą.
Dziękujemy za zapisanie się do Newslettera
Potwierdź swój adres e-mail - właśnie wysłaliśmy do Ciebie link.
- Szybka dostawa
- Ochrona kupujących & ochrona danych
- Bezpieczna płatność z szyfrowaniem SSL
© 2021 Tupperware. All rights reserved.