Bądź Gospodynią

Wybierz język

Wstecz

SAŁATKA Z NACHOSAMI I SEREM FETA

Dodaj do moich przepisów
całkowity czas
35 min
trudność
łatwy
czas przygotowania
20 min
Czas gotowania
15 min

Etapy przygotowania

  1. Wybraną kaszę wypłukać i odcedzić. Umieścić w Ryżowym Garnuszku Maxi, dodać 400 ml wody i szczyptę soli,przykryć pokrywką i gotować w kuchence mikrofalowej przez ok. 15 minut, moc 800 W. Odstawić na 5 minut.
  2. Wymieszać składniki dressingu w Shakerze Plus.
  3. Awokado obrać i pokroić w kostkę, a ser feta pokruszyć palcami.
  4. Kaszę umieścić w płaskiej misce, ułożyć na niej awokado, ser feta i pokruszone nachosy. Polać sosem.
  5. Można również dodać pomidorki koktajlowe, orzechy lub nasiona granatu jako dekorację.
Dodaj do moich przepisów Drukuj przepis
Składniki

Dla 4 porcji

  • 200 g komosy ryżowej lub kuskusu
  • 400 ml wody
  • sól
  • 2 dojrzałe awokado
  • 150 g sera feta
  • 100 g pokruszonych nachosów
  • 2 łyżeczki brązowego cukru
  • 4 5 łyżki oleju sezamowego
  • sok z jednej limonki
  • 80 ml wody
  • 1 pokrojona papryczka chili
  • 4 5 gałązki mięty lub natki pietruszki
  • sól i pieprz
Odkryj nasze produkty w najnowszym Katalogu Jesień - Zima 2024/25
Pokaż
  • Szybka dostawa
  • Ochrona kupujących & ochrona danych
  • Bezpieczna płatność z szyfrowaniem SSL