Be a Hostess
Back

SAŁATKA Z NACHOSAMI I SEREM FETA

Add to my recipes
total time
35 min
difficulty
easy
preparation time
20 min
cooking time
15 min

Preparation steps

  1. Wybraną kaszę wypłukać i odcedzić. Umieścić w Ryżowym Garnuszku Maxi, dodać 400 ml wody i szczyptę soli,przykryć pokrywką i gotować w kuchence mikrofalowej przez ok. 15 minut, moc 800 W. Odstawić na 5 minut.
  2. Wymieszać składniki dressingu w Shakerze Plus.
  3. Awokado obrać i pokroić w kostkę, a ser feta pokruszyć palcami.
  4. Kaszę umieścić w płaskiej misce, ułożyć na niej awokado, ser feta i pokruszone nachosy. Polać sosem.
  5. Można również dodać pomidorki koktajlowe, orzechy lub nasiona granatu jako dekorację.
Add to my recipes Print recipe

Ingredients

For 4 servings

  • 200 g komosy ryżowej lub kuskusu
  • 400 ml wody
  • sól
  • 2 dojrzałe awokado
  • 150 g sera feta
  • 100 g pokruszonych nachosów
  • Składniki dressingu
  • 2 łyżeczki brązowego cukru
  • 4-5 łyżki oleju sezamowego
  • sok z jednej limonki
  • 80 ml wody
  • 1 pokrojona papryczka chili
  • 4-5 gałązki mięty lub natki pietruszki posiekane w Rozdrabniaczu Plus
  • sól i pieprz
Odkryj nasze produkty w najnowszym katalogu Jesień Zima 2021 / 2022
Show me
Payment Methods
Shipping
Secure shopping
  • Fast delivery
  • Buyer Protection & data protection
  • Secure payment with SSL encryption