Wstecz
SAŁATKA Z NACHOSAMI I SEREM FETA
Etapy przygotowania
- Wybraną kaszę wypłukać i odcedzić. Umieścić w Ryżowym Garnuszku Maxi, dodać 400 ml wody i szczyptę soli,przykryć pokrywką i gotować w kuchence mikrofalowej przez ok. 15 minut, moc 800 W. Odstawić na 5 minut.
- Wymieszać składniki dressingu w Shakerze Plus.
- Awokado obrać i pokroić w kostkę, a ser feta pokruszyć palcami.
- Kaszę umieścić w płaskiej misce, ułożyć na niej awokado, ser feta i pokruszone nachosy. Polać sosem.
- Można również dodać pomidorki koktajlowe, orzechy lub nasiona granatu jako dekorację.
Składniki
Dla 4 porcji
- 200 g komosy ryżowej lub kuskusu
- 400 ml wody
- sól
- 2 dojrzałe awokado
- 150 g sera feta
- 100 g pokruszonych nachosów
- 2 łyżeczki brązowego cukru
- 4 5 łyżki oleju sezamowego
- sok z jednej limonki
- 80 ml wody
- 1 pokrojona papryczka chili
- 4 5 gałązki mięty lub natki pietruszki
- sól i pieprz