Wstecz
SAŁATKA Z PIECZONEJ MARCHEWKI
Etapy przygotowania
- Wyjąć kratkę z piekarnika i ustawić temperaturę na 200°C.
- Używając Fusion Mini Spiralki, zrobić spaghetti z marchewki używając końcówki z ostrzami do spaghetti. Do miski Maximilian 2,75l dodać makaron z marchewki, oliwę z oliwek, ocet balsamiczny, sól i pieprz. Przykryć i podrzucać dopóki makaron nie zostanie dobrze pokryty przyprawami.
- Umieścić Silikonową Matę Premium na zimnej kratce z piekarnika. Równomiernie rozłożyć makaron z marchewki i piec przez ok. 10 minut.
- Podczas pieczenia marchewki, podsmażyć orzechy włoskie na Patelni 30cm z Kolekcji Kulinarnej Cottage, aż zaczną brązowieć (około 5 minut). Przełożyć orzechy do Rozdrabniacza Plus i delikatnie rozdrobnić.
- Upieczoną marchewkę przełożyć na talerz, posypać serem feta i orzechami.
- Podawać ciepłe, polane sosem balsamicznym.
Składniki
Dla 1 porcji
- 2 duże, grube marchewki (250 g)
- 7 ml oliwy z oliwek
- 5 ml octu balsamicznego
- 2 ml soli
- 1 ml pieprzu
- 15 ml sera feta (pokruszonego)
- 6 orzechów włoskich
- Sos balsamiczny do serwowania