Be a Hostess
Back

SAŁATKA Z PIECZONEJ MARCHEWKI

Add to my recipes
total time
25 min
difficulty
easy
preparation time
10 min
cooking time
15 min

Preparation steps

  1. Wyjąć kratkę z piekarnika i ustawić temperaturę na 200°C.
  2. Używając Fusion Mini Spiralki, zrobić spaghetti z marchewki używając końcówki z ostrzami do spaghetti. Do miski Maximilian 2,75l dodać makaron z marchewki, oliwę z oliwek, ocet balsamiczny, sól i pieprz. Przykryć i podrzucać dopóki makaron nie zostanie dobrze pokryty przyprawami.
  3. Umieścić Silikonową Matę Premium na zimnej kratce z piekarnika. Równomiernie rozłożyć makaron z marchewki i piec przez ok. 10 minut.
  4. Podczas pieczenia marchewki, podsmażyć orzechy włoskie na Patelni 30cm z Kolekcji Kulinarnej Cottage, aż zaczną brązowieć (około 5 minut). Przełożyć orzechy do Rozdrabniacza Plus i delikatnie rozdrobnić. 
  5. Upieczoną marchewkę przełożyć na talerz, posypać serem feta i orzechami. 
  6. Podawać ciepłe, polane sosem balsamicznym.
Add to my recipes Print recipe

Ingredients

For 1 servings

  • 2 duże, grube marchewki (250 g)
  • 7 ml oliwy z oliwek
  • 5 ml octu balsamicznego
  • 2 ml soli
  • 1 ml pieprzu
  • 15 ml sera feta (pokruszonego)
  • 6 orzechów włoskich
  • Sos balsamiczny do serwowania
Odkryj nasze produkty w najnowszym katalogu Wiosna Lato 2021
Show me
Payment Methods
Shipping
Secure shopping
  • Fast delivery
  • Buyer Protection & data protection
  • Secure payment with SSL encryption