Bądź Gospodynią

Wybierz język

Wstecz

SAŁATKA ZE SZPARAGAMI I MANGO

Dodaj do moich przepisów
całkowity czas
27 min
trudność
średni
czas przygotowania
15 min
czas oczekiwania
5 min
Czas gotowania
7 min

Etapy przygotowania

  1. Obrać szparagi, odciąć ich końce i pokroić na kawałki o długości 5 cm. 
  2. Umieścić kawałki szparagów w Sicie Głębokim Micro Niezbędnika Maxi. Napełnić Podstawę 400 ml wody, przykryć i zagotować w kuchence mikrofalowej, moc 800 W przez około 7 minut. Odstawić na 5 minut. 
  3. Pokroić mango na kostki.
    Obrać czerwoną cebulę i usunąć pestki z papryczki chili.
  4. Włożyć kawałki cebuli i papryczki chilli do Supersonic Rozdrabniacza i drobno posiekać.
    Dodawać po kolei sok z limonki, startą skórkę z limonki, syrop klonowy, olej roślinny oraz wywar warzywny i doprawić do smaku.

Dodatkowe informacje

Lato rozpieszcza nas piękną pogodą, sezonowymi produktami oraz stanowi doskonałą okazję, aby wypróbować różne przepisy w swojej kuchni. Słodycz soczystego mango w zestawieniu z nieco słonym smakiem szparagów stanowi wspaniałą równowagę przeplatających się ciekawych smaków tych świeżych produktów, które z pewnością nie często trafiają do Twojego kosza z zakupami. Jedz je wspólnie z przyjaciółmi delektując się przepiękną pogodą – wystarczy dla wszystkich!

 

 

Wskazówka: Bądź kreatywna podczas krojenia mango!

 

Oto jak stworzyć idealne kostki:

·        Użyć Universal Noża uniwersalnego do odkrojenia boków.

·        Następnie naciąć miąższ każdej połowy, trzymając skórkę mango spodem na Podkładce do krojenia, tworząc długie szczeliny wzdłuż, a następnie obrócić o 90 stopni i ponownie naciąć, aby utworzyć wzór krzyża.

·        Na koniec, użyć metody „na jeża”, czyli odwrócić skórę na drugą stronę, oraz użyć noża do odcięcia pięknych, równych kawałków tuż przy skórce owocu.

 

Pierwszy raz używasz genialnego Rozdrabniacza Plus? Sprytna siła ostrzy, napędzana bezpiecznym i wygodnym systemem sznurkowym, zastąpi potrzebę zdobycia umiejętności posługiwania się nożem na poziomie eksperckim i doskonale posieka zioła, orzechy, cebulę, oliwki i inne! To również idealny produkt, który pomoże Ci się przygotować na wszelkiego typu aktywności na świeżym powietrzu – na następny piknik lub grilla możesz w nim zrobić smakowe masła i dipy własnej roboty.

Kontynuuj eksplorowanie smaków letnich lunchy z kolejnymi dwoma przepisami, jakie dla Ciebie przygotowaliśmy! Spróbuj Szaszłyków z tuńczyka z mixem sałat lub Sałatki z grejfruta i avocado.

 

 

 

Dodaj do moich przepisów Drukuj przepis
Składniki

Dla 2 porcji

  • 500 g zielonych szparagów
  • 1 mango
  • 1 czerwona cebula
  • 1 czerwona papryczka chili
  • Świeżo wyciśnięty sok z 1 limonki i skórka
  • 2 łyżeczki syropu klonowego
  • 2 łyżki oleju roślinnego
  • 4 łyżki bulionu warzywnego
  • Sól i pieprz do smaku
Odkryj nasze produkty w najnowszym Katalogu Jesień - Zima 2024/25
Pokaż
  • Szybka dostawa
  • Ochrona kupujących & ochrona danych
  • Bezpieczna płatność z szyfrowaniem SSL