Be a Hostess
Back

Salsa Verde

Add to my recipes
total time
5 min
difficulty
easy
preparation time
5 min

Dodaj swoim potrawom odrobiny pikanterii i wyrazistości z Salsą Verde, pysznym meksykańskim sosem, który przygotujesz w ciągu kilku minut.

Preparation steps

  1. Za pomocą Rozdrabniacza SuperSonic posiekaj cebulę, papryczki jalapenos, czosnek oraz kolendrę.
  2. Dodaj obrane miechunki, cukier, sól i ponownie posiekaj.
  3. Dodaj sok z limonki i ponownie posiekaj całość, aż do uzyskania jednolitej masy.

Additional notes

Polecamy również salsę w wersji pieczonej, wystarczy podsmażyć wszystkie składniki (cebulę, papryczki jalapeno, czosnek, miechunkę) na patelni lub upiec w Micro Grillu.

* W razie niedostępności miechunki pomidorowej można ją zastąpić zielonymi pomidorami.

Add to my recipes Print recipe

Ingredients

For 4 servings

  • 1 cebuli
  • 1 papryczki jalapeno
  • 1 ząbek czosnku
  • 4 4 listki kolendry
  • 125 g miechunki pomidorowej (obranej)*
  • 1 szczypta cukru
  • 1 szczypta soli
  • 1 limonki
Odkryj nasze produkty w najnowszym katalogu Wiosna Lato 2021
Show me
Payment Methods
Shipping
Secure shopping
  • Fast delivery
  • Buyer Protection & data protection
  • Secure payment with SSL encryption