Bądź Gospodynią

Wybierz język

Wstecz

SŁODKIE CHRUPIĄCE PALUSZKI

Dodaj do moich przepisów
całkowity czas
33 min
trudność
łatwy
czas przygotowania
10 min
czas oczekiwania
5 min
Czas gotowania
18 min

Etapy przygotowania

  1. Wyjąć kratkę z piekarnika, a następnie rozgrzać go do temperatury 180° C bez termoobiegu.
  2. Umieścić wszystkie składniki w Shakerze Plus 350 ml. Wymieszać i wstrząsać nim przez ok. 30 sekund.
  3. Formę Silikonowe Paluszki umieścić na zimnej kratce piekarnika i równomiernie wypełnić jej wnęki do dwóch trzecich wysokości.
  4. Umieścić ruszt na najniższym poziomie piekarnika i piec przez ok. 17–18 min.
  5. Przed wyjęciem paluszków z formy, odstawić na 5 minut.
  6. Powtórzyć Kroki 3,4,5 z pozostałym do wypieku ciastem.

Dodatkowe informacje

Smaki do wyboru:

W Kroku 2 przygotowań, dodać jeden z poniższych składników, aby smak był ciekawszy

• 15 ml / ± 1 łyżka stołowa niesłodzonego kakao

• skórka ½ pomarańczy lub cytryny, startej przy użyciu tarki z Pomocy Kuchennej

• 5 ml / ± 1 łyżeczki proszku waniliowego

• 2 ml / ± ½ łyżeczki cynamonu

• 10 ml / ± 2 łyżeczki liściastej zielonej herbaty

• ⅓ gałki muszkatołowej startej za pomocą tarki z Klik Klaka Zestawu Uzupełniającego

Wskazówka: Wnęki formy Silikonowe Paluszki można posypać rozdrobnionymi orzeszkami pistacjowymi, laskowymi, migdałami lub nerkowcami.

Dodaj do moich przepisów Drukuj przepis
Składniki

Dla 8 porcji

  • 50 ml mleka
  • 1 średnie jajko
  • 30 ml oleju roślinnego
  • 65 g mąki uniwersalnej
  • 2 ml proszku do pieczenia
  • 40 g cukru
  • 1 szczypta soli
Odkryj nasze produkty w najnowszym Katalogu Jesień - Zima 2024/25
Pokaż
  • Szybka dostawa
  • Ochrona kupujących & ochrona danych
  • Bezpieczna płatność z szyfrowaniem SSL