Bądź Gospodynią

Wybierz język

Wstecz

SŁODKIE CHRUPIĄCE PALUSZKI

Dodaj do moich przepisów
całkowity czas
29 min
trudność
łatwy
czas przygotowania
10 min
Czas gotowania
18 min

Etapy przygotowania

  1. Wyjąć kratkę z piekarnika, a następnie rozgrzać go do temperatury 180° C bez termoobiegu.
  2. Umieścić wszystkie składniki w Shakerze Plus 350 ml. Wymieszać i wstrząsać nim przez ok. 30 sekund.
  3. Formę Silikonowe Paluszki umieścić na zimnej kratce piekarnika i równomiernie wypełnić jej wnęki do dwóch trzecich wysokości.
  4. Umieścić ruszt na najniższym poziomie piekarnika i piec przez ok. 17–18 min.
  5. Przed wyjęciem paluszków z formy, odstawić na 5 minut.
  6. Powtórzyć Kroki 3,4,5 z pozostałym do wypieku ciastem.

Dodatkowe informacje

Smaki do wyboru:

W Kroku 2 przygotowań, dodać jeden z poniższych składników, aby smak był ciekawszy

• 15 ml / ± 1 łyżka stołowa niesłodzonego kakao

• skórka ½ pomarańczy lub cytryny, startej przy użyciu tarki z Pomocy Kuchennej

• 5 ml / ± 1 łyżeczki proszku waniliowego

• 2 ml / ± ½ łyżeczki cynamonu

• 10 ml / ± 2 łyżeczki liściastej zielonej herbaty

• ⅓ gałki muszkatołowej startej za pomocą tarki z Klik Klaka Zestawu Uzupełniającego

Wskazówka: Wnęki formy Silikonowe Paluszki można posypać rozdrobnionymi orzeszkami pistacjowymi, laskowymi, migdałami lub nerkowcami.

Dodaj do moich przepisów Drukuj przepis

Składniki

Dla 8 porcji

  • 50 ml mleka
  • 1 średnie jajko
  • 30 ml oleju roślinnego
  • 65 g mąki uniwersalnej
  • 2 ml proszku do pieczenia
  • 40 g cukru
  • 1 szczypta soli
Odkryj nasze produkty w najnowszym katalogu Jesień-Zima 2023/24
Pokaż
Metoda płatności
Wysyłka
Bezpieczne zakupy
  • Szybka dostawa
  • Ochrona kupujących & ochrona danych
  • Bezpieczna płatność z szyfrowaniem SSL