Bądź Gospodynią

Wybierz język

Wstecz

SORBET BANANOWO-TRUSKAWKOWY

Dodaj do moich przepisów
całkowity czas
5 min
trudność
łatwy
czas przygotowania
5 min

Etapy przygotowania

  1. Pokroić owoce w kostkę za pomocą krajalnicy Super Samuraj, umieścić je w Pojemniku do mrożenia 2,25 l i wstawić do zamrażarki na co najmniej 8 godzin.
  2. Po wyjęciu owoców z zamrażarki odczekać 15 minut. Wymieszać owoce z cukrem pudrem Neo Silikonową Łyżką i przygotować sorbet za pomocą Fusion Sorbet Maker.
  3. Wskazówka: Ciekawy smak można uzyskać posypując sorbet imbirem przed podaniem.
Dodaj do moich przepisów Drukuj przepis
Składniki

Dla 4 porcji

  • 400 g truskawek
  • 200 g obranych bananów
  • 40 g cukru pudru
Odkryj nasze produkty w najnowszym Katalogu Jesień - Zima 2024/25
Pokaż
  • Szybka dostawa
  • Ochrona kupujących & ochrona danych
  • Bezpieczna płatność z szyfrowaniem SSL