
Wstecz
SOS HOLENDERSKI
Etapy przygotowania
- Gorącą wodę wlać do Micro Nova Dzbanka 1l, dodać mąkę, sól, pieprz i żółtka ubite w misce Niezbędna Trójka 600 ml z sokiem z cytryny, a następnie wymieszać przy pomocy Neo Trzepaczki.
- Przykryć pokrywką i gotować w kuchence mikrofalowej przez 3-3,5 minuty, moc 600 W. Zdjąć pokrywkę, wymieszać przy pomocy Neo Trzepaczki i odstawić na 5 minut.
- Powoli dodawać kawałki miękkiego masła. Mieszać sos, aż do momentu otrzymania gładkiej i kremowej konsystencji.
- Podawać z rybą, szparagami, porem itp.

Składniki
Dla 4 porcji
- 300 ml gorącej wody
- 2 łyżki mąki pszennej
- 4 żółtka
- 15 ml soku z cytryny
- 100 g miękkiego masła
- sól i pieprz