Bądź Gospodynią

Wybierz język

Wstecz

STOŻKI RYŻOWE Z SUSZONYMI POMIDORAMI I KURCZAKIEM

Dodaj do moich przepisów
całkowity czas
51 min
trudność
średni
czas przygotowania
16 min
Czas gotowania
35 min

Etapy przygotowania

  1. Wlać  ryż i wodę do Ryżowego Garnuszka Maxi. Zamknąć pokrywę i włożyć do kuchenki mikrofalowej. Gotować przez 16-17 minut, moc 900 W. Odstawić na 5 minut.
  2. Dodać masło, starty ser, doprawić solą i pieprzem, następnie wymieszać za pomocą Silikonowej Łyżki , aż do momentu całkowitego stopienia masła. Pozostawić na 10 minut.
  3. Rozgrzać piekarnik do 220 ° C z termoobiegiem.
  4. Pokroić kurczaka i suszone pomidory na małe kawałki i całość wymieszać w misce Mega Trójka 300 ml.
  5. Przy użyciu SuperSonic Rozdrabniacza, połączyć bułkę tartą i  tarty ser, następnie całość wlać do miski Mega Trójka  1L.
  6. Przy użyciu Foremkomanii uformować stożki z ryżu i suszonych pomidorów z kurczakiem. Obtoczyć je w bułce tartej z serem. Przygotować w ten sposób kolejnych 7 porcji.
  7. Umieścić stożki na Silikonowej Macie Premium i wstawić do piekarnika.
  8. Piec przez ok. 20 minut. Podawać z zieloną sałatą.

Dodatkowe informacje

POMYSŁY  NA INNE NADZIENIE

• 150 g pokrojonego w kostkę wędzonego łososia i kilka posiekanych liści bazylii

• 150 g grubo posiekanych krewetek i kilka posiekanych liści kolendry

• 75 g chorizo i 100 g ugotowanego pora

• 100 g pokrojonej w kostkę sera feta i 75 g pokrojonych w plasterki oliwek

• 100 g tartego sera Ementaler i 75 g pokrojonej w kostkę szynki

Dodaj do moich przepisów Drukuj przepis
Składniki

Dla 4 porcji

  • 300 g ryżu do risotto
  • 700 ml wody
  • 35 g masła
  • 75 g startego sera (Parmezan lub Ementaler)
  • Sól i pieprz
  • Nadzienie
  • 100 g grillowanego kurczaka
  • 75 g suszonych pomidorów
  • Panierka
  • 40 g bułki tartej
  • 40 g startego sera (Parmezan lub Ementaler)
Odkryj nasze produkty w najnowszym Katalogu Wiosna - Lato 2024
Pokaż
  • Szybka dostawa
  • Ochrona kupujących & ochrona danych
  • Bezpieczna płatność z szyfrowaniem SSL