Be a Hostess
Back

STOŻKI RYŻOWE Z SUSZONYMI POMIDORAMI I KURCZAKIEM

Add to my recipes
total time
51 min
difficulty
average
preparation time
16 min
cooking time
35 min

Preparation steps

  1. Wlać  ryż i wodę do Ryżowego Garnuszka Maxi. Zamknąć pokrywę i włożyć do kuchenki mikrofalowej. Gotować przez 16-17 minut, moc 900 W. Odstawić na 5 minut.
  2. Dodać masło, starty ser, doprawić solą i pieprzem, następnie wymieszać za pomocą Silikonowej Łyżki , aż do momentu całkowitego stopienia masła. Pozostawić na 10 minut.
  3. Rozgrzać piekarnik do 220 ° C z termoobiegiem.
  4. Pokroić kurczaka i suszone pomidory na małe kawałki i całość wymieszać w misce Mega Trójka 300 ml.
  5. Przy użyciu Rozdrabniacza Plus, połączyć bułkę tartą i  tarty ser, następnie całość wlać do miski Mega Trójka  1L.
  6. Przy użyciu Foremkomanii uformować stożki z ryżu i suszonych pomidorów. Obtoczyć je w bułce tartej z serem. Przygotować w ten sposób kolejnych 7 porcji.
  7. Umieścić stożki na Silikonowej Macie Premium i wstawić do piekarnika.
  8. Piec przez ok. 20 minut. Podawać z zieloną sałatą.
  9.  

    POMYSŁY  NA INNE NADZIENIE

    • 100 g tartego sera Ementaler i 75 g pokrojonej w kostkę szynki

    • 100 g pokrojonej w kostkę sera feta i 75 g pokrojonych w plasterki oliwek

    • 75 g chorizo i 100 g ugotowanego pora

    • 150 g grubo posiekanych krewetek i kilka posiekanych liści kolendry

    • 150 g pokrojonego w kostkę wędzonego łososia i kilka posiekanych liści bazylii

     

     

     

     

     

Add to my recipes Print recipe

Ingredients

For 4 servings

  • 300 g ryżu do  risotto
  • 700 ml wody
  • 35 g masła
  • 75 g startego sera (Parmezan lub Ementaler)
  • Sól i pieprz
  • Nadzienie
  • 100 g grillowanego kurczaka
  • 75 g suszonych pomidorów
  • Panierka
  • 40 g bułki tartej
  • 40 g startego sera (Parmezan lub Ementaler)
Odkryj nasze produkty w najnowszym katalogu Wiosna Lato 2021
Show me
Payment Methods
Shipping
Secure shopping
  • Fast delivery
  • Buyer Protection & data protection
  • Secure payment with SSL encryption