Be a Hostess
Back

ŚWIĄTECZNE CIASTECZKA

Add to my recipes
total time
41 min
difficulty
easy
preparation time
30 min
cooking time
10 min

Preparation steps

  1. W misce Maximilian 4,5l wymieszać za pomocą NeoTrzepaczki cukier, jajko i sól, aż masa stanie się biała. Dodać mąkę, cukier waniliowy i roztopione masło. Całość wymieszać przy użyciu Neo Silikonowej Łyżki. Ugnieść ciasto rękoma aż do połączenia wszystkich składników. Uformować kulę. Odstawić do lodówki na 30 min.
  2. Rozgrzać piekarnik do 180°C z funkcją termoobiegu.
  3. Rozłożyć Stolnicę i lekko podsypać ją mąką. Rozwałkować ciasto przy użyciu Wałka do ciasta wypełnionego zimną wodą oraz z 3 mm nakładką. Wałek również oprószyć mąką, aby ciasto się nie przyklejało.
  4. Po rozwałkowaniu, podsypać ciasto cukrem pudrem, aby Foremki do ciasta się nie przyklejały. Następnie przy użyciu Foremek do ciasta wycinać ciasteczka o pożądanych kształtach i umieścić je na Silikonowej Macie Premium (ułożonej na zimnej kratce piekarnika).
  5. Piec od 9 do 10 minut. Przed zdjęciem z Silikonowej Maty Premium odczekać około 5 minut aż ciasteczka ostygną.
Add to my recipes Print recipe

Ingredients

For 5 servings

  • 125 g cukru
  • 1 pinch soli
  • 1 średniej wielkości jajko
  • 250 g mąki pszennej
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • 125 g masła
  • Cukier puder
Odkryj nasze produkty w najnowszym katalogu Jesień Zima 2021 / 2022
Show me
Payment Methods
Shipping
Secure shopping
  • Fast delivery
  • Buyer Protection & data protection
  • Secure payment with SSL encryption