Bądź Gospodynią

Wybierz język

Wstecz

SZASZŁYKI Z ŁOSOSIEM, TRAWĄ CYTRYNOWĄ I KOPREM WŁOSKIM

Dodaj do moich przepisów
całkowity czas
34 min
trudność
średni
czas przygotowania
20 min
Czas gotowania
14 min

Etapy przygotowania

  1. Za pomocą Noża Uniwersalnego usunąć głąb z kopru włoskiego, a pozostałą część umyć i drobno pokroić na Multi Szatkownicy Junior. Do podstawy Micro Niezbędnika nalać 400 zimnej wody, wsypać koper. Przykryć i gotować pod przykryciem przez 10 minut w kuchence mikrofalowej ustawionej na 900 W.
  2. Imbir obrać i rozdrobnić za pomocą SuperSonic Rozdrabniacza. Dodać sos sojowy i oliwę, po czym dokładnie wymieszać. Tak przygotowaną marynatę nałożyć na łososia pociętego na duże kawałki.
  3. Łodygi trawy cytrynowej przełamać na pół, tak aby powstały 4 części, na które należy nadziać marynowane kawałki łososia. Zamiast trawy cytrynowej można użyć drewnianych patyczków. Szaszłyki posypać sezamem i umieścić w niskim sicie. Umieścić sita jedno na drugim.
  4. Całość gotować przez 3-4 minuty pod przykryciem przy mocy 600 W. Odstawić na 2 minuty i podać.
  5. Wskazówka: Jako dodatek można też przygotować ryż, który łatwo ugotować przy pomocy Ryżowego Garnuszka.
Dodaj do moich przepisów Drukuj przepis
Składniki

Dla 2 porcji

  • 350 g kopru włoskiego
  • 1 cm świeżego korzenia imbiru
  • 1 łyżka sosu sojowego (± 15 ml)
  • 1 łyżka oliwy (± 15 ml)
  • 300 g filetu z łososia
  • 2 łodygi trawy cytrynowej
  • 3 łyżki nasion sezamu (± 45 ml)
Odkryj nasze produkty w najnowszym Katalogu Jesień - Zima 2024/25
Pokaż
  • Szybka dostawa
  • Ochrona kupujących & ochrona danych
  • Bezpieczna płatność z szyfrowaniem SSL