całkowity czas
34 min
trudność
średni
czas przygotowania
20 min
Czas gotowania
14 min
Etapy przygotowania
- Za pomocą Noża Uniwersalnego usunąć głąb z kopru włoskiego, a pozostałą część umyć i drobno pokroić na Multi Szatkownicy Junior. Do podstawy Micro Niezbędnika nalać 400 zimnej wody, wsypać koper. Przykryć i gotować pod przykryciem przez 10 minut w kuchence mikrofalowej ustawionej na 900 W.
- Imbir obrać i rozdrobnić za pomocą SuperSonic Rozdrabniacza. Dodać sos sojowy i oliwę, po czym dokładnie wymieszać. Tak przygotowaną marynatę nałożyć na łososia pociętego na duże kawałki.
- Łodygi trawy cytrynowej przełamać na pół, tak aby powstały 4 części, na które należy nadziać marynowane kawałki łososia. Zamiast trawy cytrynowej można użyć drewnianych patyczków. Szaszłyki posypać sezamem i umieścić w niskim sicie. Umieścić sita jedno na drugim.
- Całość gotować przez 3-4 minuty pod przykryciem przy mocy 600 W. Odstawić na 2 minuty i podać.
- Wskazówka: Jako dodatek można też przygotować ryż, który łatwo ugotować przy pomocy Ryżowego Garnuszka.
Udostepnij:
Składniki
Dla 2 porcji
- 350 g kopru włoskiego
- 1 cm świeżego korzenia imbiru
- 1 łyżka sosu sojowego (± 15 ml)
- 1 łyżka oliwy (± 15 ml)
- 300 g filetu z łososia
- 2 łodygi trawy cytrynowej
- 3 łyżki nasion sezamu (± 45 ml)
Zawsze najlepiej poinformowana
Zapisz się do newslettera Tupperware już teraz i zawsze bądź dobrze poinformowana!
Przepisy
Od oszczędzających czas po wyrafinowane, mamy wiele dobrych przepisów.
Wskazówki
Przydatne porady ułatwiające życie.
Promocje i oferty
Od oferty specjalnej po nowości, informacje dostajesz na swoją skrzynkę odbiorczą.
Dziękujemy za zapisanie się do Newslettera
Potwierdź swój adres e-mail - właśnie wysłaliśmy do Ciebie link.
- Szybka dostawa
- Ochrona kupujących & ochrona danych
- Bezpieczna płatność z szyfrowaniem SSL
© 2021 Tupperware. All rights reserved.