Bądź Gospodynią

Wybierz język

Wstecz

SZASZŁYKI Z ŁOSOSIEM, TRAWĄ CYTRYNOWĄ I KOPREM WŁOSKIM

Dodaj do moich przepisów
całkowity czas
34 min
trudność
średni
czas przygotowania
20 min
Czas gotowania
14 min

Etapy przygotowania

  1. Za pomocą Noża Uniwersalnego usunąć głąb z kopru włoskiego, a pozostałą część umyć i drobno pokroić na Multi Szatkownicy. Do podstawy nalać 400 zimnej wody, koper wsypać do Micro Niezbędnika i umieścić je na podstawie. Przykryć i gotować pod przykryciem przez 10 minut w kuchence mikrofalowej ustawionej na 900 W.
  2. Imbir obrać i rozdrobnić za pomocą Rozdrabniacza. Dodać sos sojowy i oliwę, po czym dokładnie wymieszać. Tak przygotowaną marynatę nałożyć na łososia pociętego na duże kawałki.
  3. Łodygi trawy owocowej przełamać na pół, tak aby powstały 4 części, na które należy nadziać marynowane kawałki łososia. Zamiast trawy owocowej można użyć drewnianych patyczków. Szaszłyki posypać sezamem i umieścić w niskim sicie. Umieścić sita jedno na drugim. Całość gotować przez 3-4 minuty pod przykryciem przy mocy 600 W. Odstawić na 2 minuty i podać. Wskazówka: Jako dodatek można też przygotować ryż, który łatwo ugotować przy pomocy Ryżowego Garnuszka.
Dodaj do moich przepisów Drukuj przepis

Składniki

Dla 2 porcji

  • SKŁADNIKI DLA 2 OSÓB
  • 350 g kopru włoskiego
  • 1 cm świeżego korzenia imbiru
  • 1 łyżka sosu sojowego (± 15 ml)
  • 1 łyżka oliwy (± 15 ml)
  • 300 g filetu z łososia
  • 2 łodygi trawy cytrynowej
  • (lub 4 drewniane patyczki)
  • 3 łyżki nasion sezamu (± 45 ml)
Odkryj nasze produkty w najnowszym katalogu Wiosna/Lato 2022
Pokaż
Metoda płatności
Wysyłka
Bezpieczne zakupy
  • Szybka dostawa
  • Ochrona kupujących & ochrona danych
  • Bezpieczna płatność z szyfrowaniem SSL