Be a Hostess
Back

SZYBKIE I ŁATWE CIASTO CZEKOLADOWE

Add to my recipes
total time
14 min
difficulty
easy
preparation time
8 min
cooking time
6 min

Preparation steps

  1. Połamać  czekoladę na kawałki, podzielić masło na 2-3 kawałki i umieścić je w Micro Nova Dzbanku 1L. Przykryć i wstawić do kuchenki mikrofalowej  na 1 minutę, moc 600 W.
  2. Dodać pozostałe składniki jeden po drugim, dobrze mieszając, aby uzyskać jednolitą konsystencję. Za pomocą Silikonowej Łyżki usunąć nadmiar ciasta z wnętrza dzbanka. Pozostawić  pokrywkę niedomkniętą  i wstawić do kuchenki mikrofalowej na 5 minut, moc 600 W.
  3. Odstawić na 5 minut. 
  4.     

Add to my recipes Print recipe

Ingredients

For 4 servings

  • 120 g gorzkiej czekolady (najlepiej z zawartością ok. 55% kakao)
  • 35 g masła
  • 3 średnie jaja
  • 35 g cukru
  • 70 g kasztanów
  • 35 g sproszkowanch migdałów
  • Szczypta soli
  • 30 g mąki uniwersalnej
  • ½ łyżeczki proszku do pieczenia
Odkryj nasze produkty w najnowszym katalogu Wiosna Lato 2021
Show me
Payment Methods
Shipping
Secure shopping
  • Fast delivery
  • Buyer Protection & data protection
  • Secure payment with SSL encryption