Bądź Gospodynią

Wybierz język

Wstecz

Szybkie ogórki w zalewie

Dodaj do moich przepisów
całkowity czas
32 min
trudność
łatwy
czas przygotowania
10 min
czas oczekiwania
12 min
Czas gotowania
10 min

Etapy przygotowania

  1. Połącz ocet, wodę, sól, gorczycę, ziarna pieprzu i liść laurowy w małym rondelku i doprowadź do wrzenia na dużym ogniu. Zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut. Zdejmij z ognia i pozostaw do ostygnięcia.
  2. Podczas gdy zalewa się gotuje, pokrój ogórki w cienkie plasterki o grubości 1¼ cm. Pokrój cebulkę w cienkie plasterki, zarówno białą, jak i zieloną część.
  3. Umieść plasterki ogórka, cebulkę, czosnek i koperek w The Ultimate Silikonowej Torbie Średniej 1L. Ostrożnie wlej schłodzoną zalewę do torby.
  4. Dokładnie zamknij, a następnie umieść w lodówce w pozycji pionowej. Aby uzyskać najlepsze rezultaty, pozostaw na noc przed spożyciem.
Dodaj do moich przepisów Drukuj przepis
Składniki

Dla 4 porcji

  • 180 ml octu białego
  • 180 ml wody
  • 7 ml ziaren gorczycy
  • 7 ml ziarenek pieprzu w całości
  • 5 ml soli
  • 1 liść laurowy
  • 115 g małych ogórków
  • 2 cebule dymki
  • 3 ząbki czosnku (rozdrobnione)
  • 3 gałązki świeżego koperku
Odkryj nasze produkty w najnowszym Katalogu Wiosna - Lato 2024
Pokaż
  • Szybka dostawa
  • Ochrona kupujących & ochrona danych
  • Bezpieczna płatność z szyfrowaniem SSL