Be a Hostess
Back

TAGLIATELLE Z RZEPY Z SOSEM CARRBONARA

Add to my recipes
total time
33 min
difficulty
easy
preparation time
15 min
cooking time
17 min

Preparation steps

  1. Umieścić boczek w Micro Nova 2.25L. Przykryć i wstawić na 2 minuty  do kuchenki mikrofalowej (moc 600W). Odsączyć, a następnie wstawić do kuchenki mikrofalowej na kolejne 2 minuty (moc 600W). Odstawić na 2 minuty, odsączyć. Przełożyć boczek na talerz.
  2. Obrać rzepę (jeśli rzepa jest długa, przekroić ją na 2-3 krótsze części), Za pomocą Fusion Spiralki z Końcówką Tagliatelle pokroić rzepę na tagliatelle.
  3. Do czystego Micro Nova 2,25L przełożyć tagliatelle z rzepy, dodać 50ml wody, przykryć i wstawić do kuchenki mikrofalowej na 11-13 minut (moc 600W). W połowie gotowania delikatnie wymieszać przy pomocy Neo Szczypiec. Odstawić na około 3 minuty. 
  4. Odsączyć wodę i niezwłocznie dodać do tagliatelle sól, pieprz, żółtka i boczek. Delikatnie wymieszać używająć Neo Szczypiec i podawać z tartym Parmezanem.

Additional notes

Wskazówka: Rzepę można również pokroić Końcówką Spaghetti. Należy wtedy skrócić czas gotowania rzepy o 1 minutę.

Add to my recipes Print recipe

Ingredients

For 2 servings

  • 200 g boczku wędzonego
  • 800 g rzepy (3.5-7 cm średnicy)
  • 50 ml wody
  • 4 żółtka jaja
  • Sól i pieprz
  • Tarty Parmezan do podania
Odkryj nasze produkty w najnowszym katalogu Wiosna Lato 2021
Show me
Payment Methods
Shipping
Secure shopping
  • Fast delivery
  • Buyer Protection & data protection
  • Secure payment with SSL encryption