Wstecz
Tradycyjne racuchy
Etapy przygotowania
- Dodaj mleko, cukier, sól, proszek do pieczenia, ½ mąki, jajko, roztopione masło i ekstrakt waniliowy do pojemnika UrbanMax™ Przenośnego Blendera.
- Załóż pokrywę, delikatnie potrząśnij, aby wymieszać składniki, następnie dwukrotnie naciśnij przycisk start i odwróć blender górą do dołu. Mieszaj przez 1 cykl delikatnie potrząsając/obracając pojemnikiem, aby zoptymalizować wydajność blendowania.
- Dodaj 25 g (±3 łyżki) mąki i powtórz krok 2. Powtórz czynność z pozostałą mąką.
- Smaż po ¼ szklanki ciasta na raz na patelni na średnim ogniu. Przewróć gdy powierzchnia będzie pokryta pęcherzykami powietrza, a następnie gotuj przez 1-2 min. minimum lub do momentu, gdy powierzchnia będzie złotobrązowa. Powtórz czynności z pozostałym ciastem.
Składniki
Dla 4 porcji
- 120 ml dowolnego mleka
- 15 ml cukru
- 1 ml soli
- 10 ml proszku do pieczenia
- 100 g mąki uniwersalnej
- 1 jajko
- 30 ml roztopionego masła
- 2 ml ekstraktu waniliowego