Bądź Gospodynią

Wybierz język

Wstecz

Tradycyjne racuchy

Dodaj do moich przepisów
całkowity czas
20 min
trudność
łatwy
czas przygotowania
10 min
Czas gotowania
10 min

Etapy przygotowania

  1. Dodaj mleko, cukier, sól, proszek do pieczenia, ½ mąki, jajko, roztopione masło i ekstrakt waniliowy do pojemnika UrbanMax™ Przenośnego Blendera.
  2. Załóż pokrywę, delikatnie potrząśnij, aby wymieszać składniki, następnie dwukrotnie naciśnij przycisk start i odwróć blender górą do dołu. Mieszaj przez 1 cykl delikatnie potrząsając/obracając pojemnikiem, aby zoptymalizować wydajność blendowania.
  3. Dodaj 25 g (±3 łyżki) mąki i powtórz krok 2. Powtórz czynność z pozostałą mąką.
  4. Smaż po ¼ szklanki ciasta na raz na patelni na średnim ogniu. Przewróć gdy powierzchnia będzie pokryta pęcherzykami powietrza, a następnie gotuj przez 1-2 min. minimum lub do momentu, gdy powierzchnia będzie złotobrązowa. Powtórz czynności z pozostałym ciastem.
Dodaj do moich przepisów Drukuj przepis
Składniki

Dla 4 porcji

  • 120 ml dowolnego mleka
  • 15 ml cukru
  • 1 ml soli
  • 10 ml proszku do pieczenia
  • 100 g mąki uniwersalnej
  • 1 jajko
  • 30 ml roztopionego masła
  • 2 ml ekstraktu waniliowego
Odkryj nasze produkty w najnowszym Katalogu Jesień - Zima 2024/25
Pokaż
  • Szybka dostawa
  • Ochrona kupujących & ochrona danych
  • Bezpieczna płatność z szyfrowaniem SSL