Be a Hostess
Back

WANILIOWO-KLONOWA KAWA NA ZIMNO

Add to my recipes
total time
5 min
difficulty
easy
preparation time
5 min

Preparation steps

  1. Koncentrat kawy parzonej na zimno
    • 115-125 g średnio mielonej kawy
    • Filtrowana woda, w temperaturze min 1°C – max 25°C
    Umieść metalowy filtr w Kawowej Karafce. Wsyp do filtra kawę aż do linii wskazującej na koncentrat (115-125 g/25-27łyżek).
  2. Powoli nalewaj wodę w temperaturze 1°C – 25°C. Pozwól wodzie opaść na dno karafki przed dodaniem kolejnej porcji wody. Zapobiegnie to przepełnieniu filtra. Napełnij karafkę do linii napełnienia wodą (gdzie stykają się filtr metalowy z lejkiem z tworzywa sztucznego).
  3. Wstaw do lodówki na 8-12 godzin.
  4. Wyciągnij filtr i wyrzucić jego zawartość.
  5. Dodaj 60ml koncentratu kawy parzonej na zimno i pozostałe składniki do Shakera Plus 350ml. Zamknij shaker i potrząsaj nim aż składniki się wymieszają.
  6. Nalej zawartość do szklanki z lodem i podawaj.
Add to my recipes Print recipe

Ingredients

For 1 servings

  • 60 ml koncentratu kawy parzonej na zimno
  • 120 ml mleka (lub mleka bez laktozy lub sojowego)
  • 2 ml ekstraktu waniliowego
  • 2 ml syropu klonowego
  • Kostki lodu
Odkryj nasze produkty w najnowszym katalogu Jesień Zima 2021 / 2022
Show me
Payment Methods
Shipping
Secure shopping
  • Fast delivery
  • Buyer Protection & data protection
  • Secure payment with SSL encryption