
Wstecz
WEGETARIAŃSKI KUSKUS
Etapy przygotowania
- Cukinię pokroić w kostkę przy pomocy szatkownicy Super Samuraj (z wkładką duże kostki). Z papryki wykroić gniazdo nasienne i pokroić paprykę w kostkę również w Super Samuraju.
- Pokroić pomidory koktajlowe na 2 części.
- Umieścić cukinię, pieprz i pomidory w Micro Cudzie.
- Dodać 100 ml wody, przykryć i wstawić do kuchenki mikrofalowej na 5 minut, moc 600 W.
- Odstawić na 1 minutę.
- Opłukać ciecierzycę i dodać ją wraz z kuskusem do Micro Cudu.
- Doprawić solą, pieprzem i tabasco, a następnie dokładnie wymieszać. Przykryć i wstawić do kuchenki mikrofalowej na 2 minuty, moc 600 W.
- Wymieszać, dodać oliwę i odstawić na 2 minuty przed podaniem.

Składniki
Dla 4 porcji
- 1 cukinia
- 1 czerwona papryka
- 100 g pomidorów cherry
- 100 g ugotowanej ciecierzycy / lub gotowej z puszki
- 75 kuskusu
- Sól i pieprz
- sos Tabasco
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- Natka pietruszki do dekoracji