Be a Hostess
Back

WEGETARIAŃSKIE SAJGONKI NA PARZE

Add to my recipes
total time
24 min
difficulty
easy
preparation time
15 min
cooking time
8 min

Preparation steps

  1. Umyć i osuszyć warzywa. Pokroić cukinię i cebule na duże kawałki, umieścić w Extra Szefie i posiekać. Następnie przełożyć do miski (na przykład Mega Trójka 2l).
  2. W Extra Szefie rozdrobnić groszek cukrowy, a następnie przełożyć go do miski (na przykład Mega Trójka 2l), wraz z fasolką. Dodać starty imbir, sos sojowy oraz łyżkę oleju sezamowego i całość dokładnie wymieszać za pomocą Neo Silikonowej Łyżki.
    Doprawić solą i pieprzem do smaku.
  3. Okrągłe arkusze papieru ryżowego zanurzyć w wodzie aż do momentu, kiedy staną się elastyczne. Następnie nałożyć 2 łyżki nadzienia na dolną część arkusza zostawiając niewielki odstęp od krawędzi. Złożyć najpierw lewą stronę potem prawą, a następnie dolną część. Całość arkusza z nadzieniem zrolować.
  4. Pozostałym olejem sezamowym posmarować delikatnie sito niskie i sito głębokie z Micro Niezbędnika Maxi i umieścić w środku sajgonki.
  5. Podstawę Micro Niezbędnika Maxi napełnić 400 ml wody. Ustawić sito niskie i sito głębokie w podstawie i przykryć. Wstawić do kuchenki mikrofalowej i gotować przez 8 minut, moc 600 W.
  6. Odstawić na 10 minut, a następnie podawać sajgonki z sosem orzechowym.
Add to my recipes Print recipe

Ingredients

For 2 servings

  • 1 mała cukinia
  • 2 cebule dymki
  • 100 g groszku cukrowego
  • 100 g strączków świeżej fasoli
  • 1 mały kawałek (2-3 cm) startego imbiru
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżki oleju sezamowego
  • Sól i pieprz
  • 6 okrągłych arkuszy papieru ryżowego
  • Wegański sos orzechowy do polania
Odkryj nasze produkty w najnowszym katalogu Jesień Zima 2021 / 2022
Show me
Payment Methods
Shipping
Secure shopping
  • Fast delivery
  • Buyer Protection & data protection
  • Secure payment with SSL encryption