Bądź Gospodynią

Wybierz język

Wstecz

WEGETARIAŃSKIE SAJGONKI NA PARZE

Dodaj do moich przepisów
całkowity czas
33 min
trudność
łatwy
czas przygotowania
15 min
czas oczekiwania
10 min
Czas gotowania
8 min

Etapy przygotowania

  1. Umyć i osuszyć warzywa. Pokroić cukinię i cebule na duże kawałki, umieścić w Supersonic Rozdrabniaczu Extra i posiekać. Następnie przełożyć do miski (na przykład Mega Trójka 2l).
  2. W Supersonic Rozdrabniaczu Extra rozdrobnić groszek cukrowy, a następnie przełożyć go do miski (na przykład Mega Trójka 2l), wraz z fasolką. Dodać starty imbir, sos sojowy oraz łyżkę oleju sezamowego i całość dokładnie wymieszać za pomocą Neo Silikonowej Łyżki.
    Doprawić solą i pieprzem do smaku.
  3. Okrągłe arkusze papieru ryżowego zanurzyć w wodzie aż do momentu, kiedy staną się elastyczne. Następnie nałożyć 2 łyżki nadzienia na dolną część arkusza zostawiając niewielki odstęp od krawędzi. Złożyć najpierw lewą stronę potem prawą, a następnie dolną część. Całość arkusza z nadzieniem zrolować.
  4. Pozostałym olejem sezamowym posmarować delikatnie sito niskie i sito głębokie z Micro Niezbędnika Maxi i umieścić w środku sajgonki.
  5. Podstawę Micro Niezbędnika Maxi napełnić 400 ml wody. Ustawić sito niskie i sito głębokie w podstawie i przykryć. Wstawić do kuchenki mikrofalowej i gotować przez 8 minut, moc 600 W.
  6. Odstawić na 10 minut, a następnie podawać sajgonki z sosem orzechowym.
Dodaj do moich przepisów Drukuj przepis
Składniki

Dla 2 porcji

  • 1 mała cukinia
  • 2 cebule dymki
  • 100 g groszku cukrowego
  • 100 g strączków świeżej fasoli
  • 1 mały kawałek (2-3 cm) startego imbiru
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżki oleju sezamowego
  • Sól i pieprz
  • 6 okrągłych arkuszy papieru ryżowego
  • Wegański sos orzechowy do polania
Odkryj nasze produkty w najnowszym Katalogu Jesień - Zima 2024/25
Pokaż
  • Szybka dostawa
  • Ochrona kupujących & ochrona danych
  • Bezpieczna płatność z szyfrowaniem SSL