Be a Hostess
Back

WIOSENNA SAŁATKA ZE SZPARAGAMI

Add to my recipes
total time
27 min
difficulty
easy
preparation time
15 min
cooking time
12 min

Preparation steps

    Szparagi przygotowanie:
  1.             Obrać szparagi Obieraczką Uniwersalną z serii Klik Klak. Odciąć końce i pokroić na mniejsze kawałki.
  2.             Umieścić pokrojone szparagi w Micro Maxie i napełnić podstawę 400 ml wody.
  3.             Zamknąć dokładnie Micro Max. Gotować w kuchence mikrofalowej przez 12 minut przy mocy 800 W; odstawić na 5 minut.
  4.  

    Sos przygotowanie:

  5.             Obrać i drobno pokroić jajka w kostkę.
  6.             Zmieszać ocet, olej, rosół roślinny i musztardę w Shakerze Plus 350ml.
  7.             Dodać zioła, następnie sól, pieprz i cukier.
  8.             Włożyć pokrojone w kostkę jajka.
  9. Rukola przygotowanie:

  10.             Umyć rukolę i osuszyć w Suszarce do sałat.
  11.             Rzodkiewki pokroić w cienkie plasterki (użyj Multi Szatkowinicy Expres), i wymieszać ze szparagami i rukolą.
  12. Podanie:

    Ułożyć sałatkę na czterech talerzach lub w czterech miskach i zalać sosem.

     

     

Add to my recipes Print recipe

Ingredients

For 4 servings

  • 750 g szparagów
  • 100 g rukoli
  • 10 rzodkiewek
  •  
  • 2 jaja ugotowane na twardo
  • 4 łyżki octu balsamicznego
  • 6 łyżeczek oliwy z oliwek
  • 80 ml zimnego bulionu warzywnego
  • 1 łyżka ostrej musztardy
  • 1 łyżka szczypiorku
  • mała garść rukwi wodnej
  • sól
  • papryka
  • szczypta cukru
Odkryj nasze produkty w najnowszym katalogu Wiosna Lato 2021
Show me
Payment Methods
Shipping
Secure shopping
  • Fast delivery
  • Buyer Protection & data protection
  • Secure payment with SSL encryption