Bądź Gospodynią

Wybierz język

Wstecz

WIOSENNA SAŁATKA ZE SZPARAGAMI

Dodaj do moich przepisów
całkowity czas
27 min
trudność
łatwy
czas przygotowania
15 min
Czas gotowania
12 min

Etapy przygotowania

  1. Szparagi przygotowanie: Obrać szparagi Obieraczką Uniwersalną z serii Klik Klak. Odciąć końce i pokroić na mniejsze kawałki.
  2. Umieścić pokrojone szparagi w Micro Maxie i napełnić podstawę 400 ml wody.
  3. Zamknąć dokładnie Micro Max. Gotować w kuchence mikrofalowej przez 12 minut przy mocy 800 W; odstawić na 5 minut.
  4. Sos przygotowanie: Obrać jaja i pokroić w drobną kostkę.
  5. Zmieszać ocet, olej, rosół roślinny i musztardę w Shakerze Plus 350ml.
  6. Dodać zioła, następnie sól, pieprz i cukier.
  7.  Włożyć pokrojone w kostkę jajka.
  8. Rukola przygotowanie: Umyć rukolę i osuszyć w Suszarce do sałat.
  9. Rzodkiewki pokroić w cienkie plasterki (użyj Multi Szatkowinicy Expres), i wymieszać ze szparagami i rukolą.
  10. Podanie: Ułożyć sałatkę na czterech talerzach lub w czterech miskach i zalać sosem.
Dodaj do moich przepisów Drukuj przepis
Składniki

Dla 4 porcji

  • 750 g szparagów
  • 100 g rukoli
  • 10 rzodkiewek
  • 2 jaja ugotowane na twardo
  • 4 łyżki octu balsamicznego
  • 6 łyżeczek oliwy z oliwek
  • 80 ml zimnego bulionu warzywnego
  • 1 łyżka ostrej musztardy
  • 1 łyżka szczypiorku
  • mała garść rukwi wodnej
  • sól
  • papryka
  • szczypta cukru
Odkryj nasze produkty w najnowszym Katalogu Wiosna - Lato 2024
Pokaż
  • Szybka dostawa
  • Ochrona kupujących & ochrona danych
  • Bezpieczna płatność z szyfrowaniem SSL