Wstecz
WIOSENNA SAŁATKA ZE SZPARAGAMI
Etapy przygotowania
- Szparagi przygotowanie: Obrać szparagi Obieraczką Uniwersalną z serii Klik Klak. Odciąć końce i pokroić na mniejsze kawałki.
- Umieścić pokrojone szparagi w Micro Maxie i napełnić podstawę 400 ml wody.
- Zamknąć dokładnie Micro Max. Gotować w kuchence mikrofalowej przez 12 minut przy mocy 800 W; odstawić na 5 minut.
- Sos przygotowanie: Obrać jaja i pokroić w drobną kostkę.
- Zmieszać ocet, olej, rosół roślinny i musztardę w Shakerze Plus 350ml.
- Dodać zioła, następnie sól, pieprz i cukier.
- Włożyć pokrojone w kostkę jajka.
- Rukola przygotowanie: Umyć rukolę i osuszyć w Suszarce do sałat.
- Rzodkiewki pokroić w cienkie plasterki (użyj Multi Szatkowinicy Expres), i wymieszać ze szparagami i rukolą.
- Podanie: Ułożyć sałatkę na czterech talerzach lub w czterech miskach i zalać sosem.
Składniki
Dla 4 porcji
- 750 g szparagów
- 100 g rukoli
- 10 rzodkiewek
- 2 jaja ugotowane na twardo
- 4 łyżki octu balsamicznego
- 6 łyżeczek oliwy z oliwek
- 80 ml zimnego bulionu warzywnego
- 1 łyżka ostrej musztardy
- 1 łyżka szczypiorku
- mała garść rukwi wodnej
- sól
- papryka
- szczypta cukru