Be a Hostess
Back

WIOSENNY JAJECZNY KWIAT

Add to my recipes
total time
21 min
difficulty
easy
preparation time
10 min
cooking time
10 min

Preparation steps

  1. Umyć warzywa. Odkroić końcówki z obu stron. Używając końcówki do krojenia w plastry z zestawu Klik Klak pokroić warzywa jak na lasagne. Ułożyć je w kształcie kwiatu, na podstawie Mikro Cudu. Dodać 1 łyżkę wody, przykryć górną częścią Micro Cudu i gotować w kuchence mikrofalowej przez 5 minut (moc 900W).
  2. Wymieszać jajka z pozostałą wodą w Shakerze Plus 350ml.
  3. Polać jajkami z wodą przygotowane warzywa (od zewnętrznej części podstawy, aż do środka).
  4. Przykryć ponownie i gotować w kuchence mikrofalowej przez 5 minut (moc 360W).
  5. Odstawić na 5 minut przed serwowaniem. Posypać tymiankiem i podawać z zieloną sałatą.
Add to my recipes Print recipe

Ingredients

For 3 servings

  • 1 mała zółta cukinia
  • 1 mała zielona cukinia
  • 1 mała marchewka
  • 3 łyżki wody(± 45 ml)
  • 3 jajka
  • 1 gałązka tymianku
Odkryj nasze produkty w najnowszym katalogu Jesień Zima 2021 / 2022
Show me
Payment Methods
Shipping
Secure shopping
  • Fast delivery
  • Buyer Protection & data protection
  • Secure payment with SSL encryption