
Wstecz
WIOSENNY JAJECZNY KWIAT
Etapy przygotowania
- Umyć warzywa. Odkroić końcówki z obu stron. Używając końcówki do krojenia w plastry z zestawu Klik Klak pokroić warzywa jak na lasagne. Ułożyć je w kształcie kwiatu, na podstawie Mikro Cudu. Dodać 1 łyżkę wody, przykryć górną częścią Micro Cudu i gotować w kuchence mikrofalowej przez 5 minut (moc 900W).
- Wymieszać jajka z pozostałą wodą w Shakerze Plus 350ml.
- Polać jajkami z wodą przygotowane warzywa (od zewnętrznej części podstawy, aż do środka).
- Przykryć ponownie i gotować w kuchence mikrofalowej przez 5 minut (moc 360W).
- Odstawić na 5 minut przed serwowaniem. Posypać tymiankiem i podawać z zieloną sałatą.
Składniki
Dla 3 porcji
- 1 mała zółta cukinia
- 1 mała zielona cukinia
- 1 mała marchewka
- 3 łyżki wody(± 45 ml)
- 3 jajka
- 1 gałązka tymianku