Bądź Gospodynią

Wybierz język

Wstecz

WITRAŻOWE CIASTECZKA

Dodaj do moich przepisów
całkowity czas
31 min
trudność
łatwy
czas przygotowania
20 min
czas oczekiwania
1 min
Czas gotowania
10 min

Etapy przygotowania

  1. W Supersonic Rozdrabniaczu Extra połącz mąkę, cukier, masło, sól i żółtko. Wyciągnij ostrza, a następnie
    powstałe ciasto. Ugniataj je w rękach przez chwilę tworząc kulę.
  2. Przełóż ciasto do Miski Niezbędna Trójka 600 ml i wstaw do lodówki na 30 minut.
  3. Nastaw piekarnik na 180°C.
  4. Posyp Stolnicę odrobiną mąki, a następnie rozwałkuj ciasto Wałkiem do ciasta (wypełnionym zimną wodą), z Nakładkami 3mm. W przypadku gdy ciasto zacznie się kleić, posyp je odrobiną mąki by nie przywierało do stolnicy.
  5. Za pomocą Dużych Foremek z zestawu Muszelka z Foremkami do Ciasta, wytnij ciasteczka i ułóż je na dwóch Silikonowych Matach Premium (ułożonych na zimnej kratce z piekarnika).
  6. Za pomocą Małych Foremek, wytnij środek ciasteczek. Przekrój żelki na pół i włóż po jednej połówce w każdy otwór ciasteczek.
  7. Piecz każdą porcję osobno, przez około 8-10 minut, jedna po drugiej. Poczekaj aż ciasteczka
    całkowicie wystygną nim zdejmesz je z Silikonwych Mat Premium.
Dodaj do moich przepisów Drukuj przepis
Składniki

Dla 10 porcji

  • 150 g mąki pszennej
  • 50 g cukru
  • 100 g masła
  • 1 szczypta soli
  • 1 żółtko
  • 20 żelek
Odkryj nasze produkty w najnowszym Katalogu Jesień - Zima 2024/25
Pokaż
  • Szybka dostawa
  • Ochrona kupujących & ochrona danych
  • Bezpieczna płatność z szyfrowaniem SSL