Be a Hostess
Back

WITRAŻOWE CIASTECZKA

Add to my recipes
total time
31 min
difficulty
easy
preparation time
20 min
cooking time
10 min

Preparation steps

  1. W Extra Szefie połącz makę, cukier, masło, sól i żółtko. Wyciągnij ostrza, a następnie
    powstałe ciasto. Ugniataj je w rękach przez chwilę tworząc kulę.
  2. Przełóż ciasto do Miski Niezbędna Trójka 600 ml i wstaw do lodówki na 30 minut.
  3. Nastaw piekarnik na 180°C.
  4. Posyp Stolnicę odrobiną mąki, a następnie rozwałkuj ciasto Wałkiem do ciasta (wypełnionym zimną wodą), z Nakładkami 3mm. W przypadku gdy ciasto zacznie się kleić, posyp je odrobiną mąki by nie przywierało do stolnicy.
  5. Za pomocą Dużych Foremek z zestawu Muszelka z Foremkami do Ciasta, wytnij ciasteczka i ułóż je na dwóch Silikonowych Matach Premium (ułożonych na zimnej kratce z piekarnika).
  6. Za pomocą Małych Foremek, wytnij środek ciasteczek. Przekrój żelki na pół i włóż po jednej połówce w każdy otwór ciasteczek.
  7. Piecz każdą porcję osobno, przez około 8-10 minut, jedna po drugiej. Poczekaj aż ciasteczka
    całkowicie wystygną nim zdejmesz je z Silikonwych Mat Premium.
Add to my recipes Print recipe

Ingredients

For 10 servings

  • 150 g mąki pszennej
  • 50 g cukru
  • 100 g masła
  • 1 szczypta soli
  • 1 żółtko
  • 20 żelek
Odkryj nasze produkty w najnowszym katalogu Wiosna Lato 2021
Show me
Payment Methods
Shipping
Secure shopping
  • Fast delivery
  • Buyer Protection & data protection
  • Secure payment with SSL encryption