Wstecz
WITRAŻOWE CIASTECZKA
Etapy przygotowania
- W Supersonic Rozdrabniaczu Extra połącz mąkę, cukier, masło, sól i żółtko. Wyciągnij ostrza, a następnie
powstałe ciasto. Ugniataj je w rękach przez chwilę tworząc kulę. - Przełóż ciasto do Miski Niezbędna Trójka 600 ml i wstaw do lodówki na 30 minut.
- Nastaw piekarnik na 180°C.
- Posyp Stolnicę odrobiną mąki, a następnie rozwałkuj ciasto Wałkiem do ciasta (wypełnionym zimną wodą), z Nakładkami 3mm. W przypadku gdy ciasto zacznie się kleić, posyp je odrobiną mąki by nie przywierało do stolnicy.
- Za pomocą Dużych Foremek z zestawu Muszelka z Foremkami do Ciasta, wytnij ciasteczka i ułóż je na dwóch Silikonowych Matach Premium (ułożonych na zimnej kratce z piekarnika).
- Za pomocą Małych Foremek, wytnij środek ciasteczek. Przekrój żelki na pół i włóż po jednej połówce w każdy otwór ciasteczek.
- Piecz każdą porcję osobno, przez około 8-10 minut, jedna po drugiej. Poczekaj aż ciasteczka
całkowicie wystygną nim zdejmesz je z Silikonwych Mat Premium.
Składniki
Dla 10 porcji
- 150 g mąki pszennej
- 50 g cukru
- 100 g masła
- 1 szczypta soli
- 1 żółtko
- 20 żelek